МВнР и РЗИ в Кърджали, Силистра, Разград и Бургас обявяват стипендиантски позиции

  • 02 октомври 2019 12:06

  • 228
  • 0
МВнР и РЗИ в Кърджали, Силистра, Разград и Бургас обявяват стипендиантски позиции
© Novini.bg

Правителството прие Списък на специалностите, за които съществува недостиг на експерти в администрациите и за които могат да се предоставят стипендии през 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Трета поредна година продължава стипендиантската програма в държавната администрация, регламентирана в Закона за държавния служител. Основната цел е администрациите да привличат нужните им кадри още преди да са завършили образователно-квалификационната си степен, а веднага след това да им предоставят възможност за работа по служебно правоотношение.

Процедурата по подбор се провежда от комисия от съответната администрация на три етапа - подбор по документи, писмен изпит и интервю. Размерът на месечната стипендия се определя от съответната администрация и не може да надхвърля 330 лв., а срокът, за който стипендиантът се задължава да работи в съответната администрация след завършване на висшето си образование, е най-малко 3 години.

През 2020 г. стипендиантски места ще обявят Министерство на външните работи и регионалните здравни инспекции в Кърджали, Силистра, Разград и Бургас в областите информатика и компютърни науки, комуникационна и компютърна техника, медицина, фармация, обществено здраве и здравни грижи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини