Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на кампанията "Бъди войник" в Габрово

  • 01 октомври 2019 14:45

  • 423
  • 0
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на кампанията "Бъди войник" в Габрово
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще присъства на събитията от националната информационна кампания "Бъди войник" в Габрово утре, съобщават от военното ведомство.

Проявите ще бъдат наблюдавани и от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командира на 68-а бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев, началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.

От 16.00 часа на площад "Възраждане" в града ще започне информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, службата "Военна полиция", Националната гвардейска част, Централното военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.

В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет /НВУ/ "Васил Левски", които ще разясняват условията за прием във висшето училище. На същото място посетителите ще могат да видят и образци на военна техника, въоръжение и екипировка от състава на 61-ва механизирана бригада. Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники. Представителна рота от НВУ ще покаже хватки с оръжие. В кампанията ще се включат и представители на националното дружество "Традиция", които ще подредят старинни военни експонати.

От 18.30 часа в Дома на културата "Емануил Манолов" ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, представителния духов оркестър на Сухопътните войски и местни творчески колективи. Входът е свободен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини