Каракачанов: ВМРО напуска властта, ако подкрепим Северна Македония за членство в ЕС

  • 29 септември 2019 19:52

  • 5711
  • 21
Каракачанов: ВМРО напуска властта, ако подкрепим Северна Македония за членство в ЕС
© Нова телевизия

Българският кабинет да излезе с категорична позиция, че няма да подкрепи членството на Македония в Евросъюза. Това поиска вицепремиерът и военен министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Той постави ултиматум,че ако това не бъде направено, ВМРО е готова да напусне властта.

А поводът - Македония не изпълнява договора за добросъседство с България в частта за изчистване на казусите в общата ни история. Каракачанов е категоричен, че на този етап България не трябва да дава зелена светлина за започване на преговори, докато "не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония". 

Единственото правилно решение, е да излезем с решение на Министерски съвет. Оценяваме, че Македония не е направила достатъчно по изпълнение на договора между двете държави, следователно няма да я подкрепим, заяви вицепремиерът в предаването "Неделята" на Нова телевизия. 

Не обичам да поставям условия, но мисля, че това е фундамент. Ако не се постигне съгласие, моите колеги в парламента ще напуснат управлението. Нито един политик не си е позволил да прави компромис с фалшификацията на българска история. Не вярвам някой да обърне курса, това означава  политическа катастрофа, посочи той.

Каракачанов е категоричен, че съвместната българо-македонска комисия, която трябва да изчисти спорните момент в историята, не работи. Вината за това, по думите му, е изцяло на македонската страна, която преиначавала значението на оригиналните исторически документи.  Всичко това се правело, за да не се допусне "признаване" на  българска идентичност, на която и да е историческа личност от Македония.

България е в суверенното си право да каже - чудесно и за вашата покана няма срок, каза още вицепремиерът. Страната подаде ръка на Северна Македония за членство в НАТО и беше излъгана, заяви Каракачанов. И затова не вярва, че и сега ще надмогне себе си.

В понеделник на среща и президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще обсъжда напредъка между двете страни по исторически и образователни въпроси. Поканени са премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, както и лидерите на парламентарните групи.

Последвайте канала на

Novini.bg
5711 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
????

2019.09.30 | 10:14

21

Това ли е ПРИЧИНАТА,"другарю" Каракачанов или "паспортите"???????????????????

Пешо

2019.09.29 | 21:30

7

Тук въпросът е принципен. Не може да се подкрепят крадци на история. Всички от Царе до обикновените български войници са проливали кръвта си и са извършвали велики дела за и в името на България! Не може някакви си псевдоучени да ни крадат и фалшифицират историята.

Kik

2019.09.30 | 01:18

20

А какво е историята? От кого е писана? Българите са татари и са окупатори на тая земя наречена България. Така наречените прабългари всички са ханове. Татари свързани с монголската орда. Докато македонците са били местните жители и поробения народ.

Kik

2019.09.30 | 01:12

18

Ще ме извиняваш Пешенце ама един българин не познавам да се казва Гоце или пък Яне. Аз съм българин ама като помисля трезво и не разбирам как може някой да каже че Гоце или Яне са българи.

2019.09.29 | 21:39

9

Никой не се интересува какво може и не може. За пореден път България ще бъде унижена и поставена на колене. Не случайно заев и пендарчо се прегръщаха със сорос.... Явно каракачанката днае какъв ще е резултатът и се прави сега на ..... уж няма нищо общо. То и кой ли ни смята за нещо.... щом една никаква 2- милионна държава, в която половината са албанци, си прави с нас каквото иска.

Kik

2019.09.30 | 01:15

19

Истина е че ВМРО - сиреч Вътрешна Македонска Революционна Организация е изиграла много по-голяма роля за освобождението на България отколкото всяка друга революционна организация.

Kik

2019.09.30 | 01:07

17

Каракачанката съвсем е изтървал влака. Вътрешна Македонска Революционна Организация да е срещу Македония? Не го бях очаквал дори и някой да ми беше казал. Каракачанката е сляп като прилеп. Македония да влезе в евро съюза значи че Македония и България пак ще сме си заедно. Един народ - една религия. Но Каракачанката си мисли че е хванал бога за рога.

Тони

2019.09.29 | 23:00

12

Не вярвам да не знаете какво значи ВМРО . Вътрешна Македонска Революционна Организация , а защо повтаряте политиката на Русия и Сърбшя ? Нали ви наричат даже "Войводите " ? Кого водите и къде ?

Рошко Плювналиев

2019.09.30 | 00:35

16

Я, 2-3 промакедонски ла_на, като мен, вече са се изакали преди мен...

2019.09.29 | 23:55

15

вой-води = към война води; вой /аларма, парлама/ води; води коня у ряката

2019.09.29 | 23:47

14

Къде слагаш Сърбия,пълен въздух.Стига подскачахте като петлета,ние сме в най синия военен съюз в света но не си вярваме.Войводата да знае че България е сила със или без Македония

2019.09.29 | 23:40

13

Какъв воевода е каракачанов? АЛКОХОЛИК!!! То си му личи.
Толкова е патриот колкото Хитлер борец за световен мир!!!

палак

2019.09.29 | 22:09

11

Волен като казваше че договора не се изпълнява и трябва анекс и да се постави въпроса на НЕприемането на Македония в ЕС ако не изпълни анекса, защо ВМРО каза че не иска анекс, че договора бил супер и че ще гласуваме ЗА приемането на МАкедония в ЕС?? ААааааа сетих се, дойдоха изори и трябва пак да лъжем! Каракачанов не предлага нов договор, не предлага решение, а предлага ултиматум без ясни критерии...да изпълняват договора по кои критерии??? Нали вие зададохте критериите?? Пълен смях, само умственоизостанали и платени стоят зад МВРО...

пламен манолов

2019.09.29 | 21:41

10

боко тиквата е разстворил бузки за македонския.уй,късно е либе за китка

Шиши

2019.09.29 | 21:35

8

Ще вземем да ти повярваме. Избори идват и пишман войводата точи чекията, ама тая път няма балами. Какво си си надробил това ще сърбаш.

2019.09.29 | 21:26

6

Един писач от севмак писа, че България ще бъде принудена от останалите страни, независимо какво иска и какво не. Затова и не правят нищо, а и не са имали намерение да правят, само са гледали да мине времето. Ако това стане, ще е последният пирон в ковчега на България. Трябва да въстанем като гърците - те всеки ден правеха демонстрации и то навсякъде.... нАРОДЕ ???? А и в България всички десни/бесни/ подкрепят тезата на сев.мак.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-makedonizmat-i-kresliviyat-psevdopatriotizam-u-nas-sa-dvete-litsa-na-kremaskata-rezidentura

българия

2019.09.29 | 21:06

5

абе този и той е същият лъжец като тиквата!!има една поговорка ,,свиня от лайна не се отказва,,че и тези от власт също .там са парите и далаверите.нали не сте забравили като този лъжец и симеонов като се кълняха преди изборите при слави че няма никога да направят коалиция с борисов

Добави коментар

Водещи новини