Валентин Радев: Пожарът в “Дунарит” е инцидент

  • 27 септември 2019 17:57

  • 724
  • 1
Валентин Радев: Пожарът в “Дунарит” е инцидент
©

Бившият министър на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 коментира пожара в “Дунарит”, в предаването “Лице в лице” по бТВ. Той определи случилото се като инцидент и допълни, че няма опасност за населението. Това не е взрив, а пожар, каза той. По думите му опасност, е ако се взривяват боеприпаси.

Това може да стане, ако тротилът е над 1 тон, иначе той гори. Там няма такива големи количества, каза той.

Има няколко пожарни на място, там е и главният комисар, който е много опитен. Вероятно нещо с машините не е било наред, допълни вътрешният министър.

Това все пак е производствен цех, коментира Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018. По думите му работниците там са обучени и инструктирани. Има много възможни обяснения откъде може да е тръгнал пожарът, заяви от своя страна директорът на предприятието инж. Петър Петров. Не ми се иска да мисля в посока на умишлен палеж, заяви той. По думите му пострадали хора няма и в понеделник останалата част за на завода вероятно ще заработи.

Последвайте канала на

Novini.bg
724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.28 | 08:10

1

този кой беше?

Добави коментар

Водещи новини