България и Република Корея подписаха двустранни документи в областта на енергетиката и външните работи

  • 26 септември 2019 07:16

  • 415
  • 0
България и Република Корея подписаха двустранни документи в областта на енергетиката и външните работи
© Министерски съвет

​В присъствието на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на официалното му посещение в Република Корея бяха подписани двустранни документи за сътрудничество в областта на енергетиката и на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министерството на енергетиката на Република България и Министерството на търговията, индустрията и енергетиката на Република Корея подписаха Меморандум за разбирателство. Документът предвижда подпомагане сътрудничеството между двете държави в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност. Меморандумът ще насърчи участието на компании от двете държави в търгове в областта на енергетиката, както и ще подкрепи развитието на отношенията между България и Република Корея в сферата на използването на ядрената енергия за мирни цели.

Меморандумът за разбирателство предвижда още обмен на експерти и сътрудничество между енергийни компании и научни институти на двете страни в областта на новите енергийни технологии. Енергийни компании и научни институти от България и Република Корея ще си сътрудничат в сферата на новите технологии с цел повишаване на енергийната ефективност и опазване на околната среда.

Документът бе подписан от извънредния и пълномощен посланик на България в Република Корея Петко Драганов, а от страна на домакините – от министъра на търговията, индустрията и енергетиката Йо Мун-хи.

Меморандум между министерствата на външните работи на Република България и Република Корея за съвместни чествания на 30-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения между двете страни бе подписан в Сеул. Началото им е поставено на 23 март 1990 г.

Документа подписаха заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и неговият колега – заместник-министърът на външните работи на Република Корея Чо Сей-Юн.

 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини