Днес утвърждават Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

  • 25 септември 2019 11:42

  • 663
  • 3
Днес утвърждават Кристалина Георгиева за шеф на МВФ
© Булфото (архив)

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование ще бъде утвърдена днес като управляващ директор на Международния валутен фонд, съобщи Ройтерс.

Според източници на агенцията интервюто, проведено снощи от 24-членния Изпълнителен съвет с Георгиева, е преминало успешно и българката е увеличила шансовете да получи доверието на съвета. За фонда е изключително важно ръководните кадри да бъдат избирани с консенсус. Източникът на Ройтерс е заявил, че по време на интервюто Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е убедила членовете на Изпълнителния съвет, че именно тя е човекът, който може да води институцията в момента, когато световната икономика показва признаци на слабост, а търговската война е в разгара си.

Именно убеждението ѝ, че въпросите трябва да се решават на наднационално ниво и крайният резултат да е в полза на всички държави, е бил силният коз на Георгиева.

Повечето западни медии неведнъж отбелязаха, че не просто тя ще бъде втората жена начело на фонда, но и първият ръководител от държава, получила заем от Международния валутен фонд и успяла да излезе от кризата благодарение на него.

Георгиева е единственият кандидат за поста, а през лятото Фондът отмени възрастовия лимит за поста на управляващ директор, като по този начин премахна формалната пречка по пътя на Георгиева, припомня БНР.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
663 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.26 | 11:46

3

ТЪПА КАРИЕРИСТКА !!

гост

2019.09.25 | 15:21

2

повръща ми се

2019.09.25 | 13:42

1

ГОЛЯМ ПРАЗ !

Добави коментар

Водещи новини