Председателят на Военния комитет на НАТО: Оценяваме приноса на България към мисиите и операциите на алианса

  • 24 септември 2019 16:10

  • 300
  • 0
Председателят на Военния комитет на НАТО: Оценяваме приноса на България към мисиите и операциите на алианса
© Министерски съвет (архив)

В НАТО, и лично аз, оценяваме приноса на България към мисиите и операциите на алианса, каза на пресконференция председателят на Военния комитет на НАТО главен маршал от авиацията Стюарт Пийч, който е на посещение в България.

България допринася за споделената сигурност в алианса в много различни направления, отбеляза Пийч и добави, че в пакта приветстват усилията за модернизиране на българските въоръжени сили. Въоръжените ви сили играят стратегическа роля в Черноморския регион, като предоставят кораби за дейностите на НАТО по патрулиране. Давате важен принос към мисиите на НАТО в Афганистан и Ирак, както и имате свои военни в мисията в Косово. Изключително благодарни сме за това, посочи Пийч.

Днес обсъдихме сигурността в Западните Балкани, където България играе ключова роля и НАТО е ангажирана с региона. Чрез приноса ви, присъствието ви в Косово, чрез подкрепата ви за водената от ЕС мисия в Босна и Херцеговина, вие подпомагате евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, каза Стюарт Пийч. 

Последвайте канала на

БТА
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини