Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея

  • 23 септември 2019 16:16

  • 980
  • 2
Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на официално посещение в Република Корея от 24 до 27 септември, съобщиха от правителствената информационна служба. Това е първото посещение на български премиер в Република Корея и то съвпада с навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

От правителствената пресслужба информират, че целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея. В рамките на визитата българският премиер Борисов ще проведе срещи с премиера на Република Корея И Нак-йон и с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Министър-председателят Борисов ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията "Hyundai Motor Group" в гр. Хуасонг, както и Университета за чужди езици "Ханкук" в Сеул.

В официалната делегация са вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
980 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
lud

2019.09.23 | 17:51

1

v koia koreia v iughna ili v severna

2019.09.23 | 18:29

2

в северна явно, след като тръгна с руснаците

Добави коментар

Водещи новини