Малина Крумова: Трябва да бъдат проследени причините защо шофьорите грешат

  • 19 септември 2019 09:41

  • 504
  • 5
Малина Крумова: Трябва да бъдат проследени причините защо шофьорите грешат
© БНТ

Председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова представи в сутрешния блок на БНТ акцентите от доклада за безопасността на движението по пътищата, които изследва комплексните причини за пътнотранспортните произшествия.

Тя посочи, че това е първият по рода си доклад от гледна точка на мащаба, в който той се изготвя.

Това, което ние се опитахме да направим, със съдействието на всички институции, е именно да се фокусираме върху елементите и фактори, които определят този резултат - защо се стига до толкова ПТП-та, толкова ранени, толкова загинали. Фокусирали сме се върху всички важни елементи - правната и институционалната рамка, състоянието на пътищата, подготовката и поведението на водачите, състоянието на автомобилния парк и, разбира се, спешната помощ, заяви Крумова.

Докладът констатира пропуски, върху които трябва да се работи. Според статистиката на МВР 96% от пътнотранспортните произшествия са по вина на шофьорите. Крумова посочи обаче, че това са данни по първоначален оглед на местопроизшествието, които не отчитат резултати от последващи експертизи.

Тя каза, че е изключително важно, когато шофьорът е сгрешил, да бъдат проследени причините за неговата грешка.

Докладът предлага въвеждането на механизъм тежките пътнотранспортни произшествия да бъдат обследвани от комплексни екипи, които да установяват механизма на случване на произшествията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
504 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
основните причини са

2019.09.19 | 16:26

5

хорската простотия, нетолерантност, чувство за безнаказаност...

1

2019.09.19 | 12:44

4

Еха, тая като открие причините за ПТП и автомобилният транспорт в света ще стане напълно безопасен.

2019.09.19 | 11:48

3

Грешите госпожо Крумова, всеки човек прави грешки, а вашата е, че говорите само за шофьорите. Единствено безгрешен е само БОГ.

2019.09.19 | 11:07

2

Най големите причинители на ПТП е лошата инфраструктура..Обрасли храсти по пътя,дупки,кратери,неравности,,,като сложим и чернилките с каруци и ето ти проблемите...Не само да си измиват ръцете с шофьорите

2019.09.19 | 09:51

1

БЕЗЛИЧЕН ЗЛОБЕН ПОГЛЕД НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРТИЗАНИН

Добави коментар

Водещи новини