Волен Сидеров и Искрен Веселинов в спор за ОП. Лидерът на "Атака" скочи и на Джамбазки

  • 18 септември 2019 13:00

  • 1132
  • 0
Волен Сидеров и Искрен Веселинов в спор за ОП. Лидерът на "Атака" скочи и на Джамбазки
© Булфото (архив)

Днес имам среща с комитета от инициатори, които ще изслушам. Те трябва да ме убедят, че има нужда от моето кандидатиране. Това заяви лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа пред журналисти в Народното събрание.

"Възможно е да се кандидатирам. Кандидатурата ми е издигната от граждански комитет. Аз съм лидер на партия, не мога да се издигам от друга партия или независимо. Аз не разбирам да си бил депутат от БСП и сега да излизаш независим. Визирам омбудсмана Манолова. Излез си от БСП. Аз съм от "Атака", учредил съм тази партия, ръководил съм я, естествено ще изляза като кандидат на "Атака", отговори Сидеров на въпрос, дали би се впуснал в битката за София.

Според него, когато позволиш да има гей-паради, трети пол и да има родител 1 и 2 и учиш децата, че те могат да си избират пола, след това прилагаш Стратегия за детето, си паднал в капана на джендърството.

"Този капан се подготвя отдавна. Той ще влезе в Народното събрание. Ако няма кой да оказва съпротива, да се бори с това, то ще бъде прието. Основните партии не бяха против, те си мълчаха", допълни лидерът на "Атака".

"На гей парада им се дава пространство да правят шествие в центъра на София. Гледат ги деца и подрастващи, а ако искат да се събират някъде, нека да е на Витоша, но в центъра на София това не трябва да става. Тези хора, които искат моята кандидатура са хора, които държат на традиционното семейство и казват, че само аз ще се справя това. Повечето българи са против това, смятат го за неподходящо и неотговарящо на нашите национални черти. Този проблем не е никак маловажен. Дали това е най-важният въпрос, питат ваши колеги. Да най-важният е, а също и защо евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – подкрепи Истанбулската конвенция, а тук се прави на мъж пред българските медии. Защо цяла година писа доноси срещу мен. Истанбулската конвенция се определя от общественото мнение, а се одобрява в европарламента. Там любимият на всички студия Джамбазки я подкрепи тази конвенция, а тук говори други неща. Сега ще го издигат за кмет на София. Не знам кога са изборите за патриарх, сигурно и за там ще го издигнат", коментира Сидеров.

"София не са плочките, а хората", смята лидерът на "Атака".

"Питайте ВМРО и НФСБ защо нарушават собственото си коалиционно споразумение", каза Сидеров.

"Един депутат се изказа, че "Атака" не съществува. Очаквам ГЕРБ да кажат съгласни ли са с мнението на ВМРО, изразено от заместник-председателя, че "Атака" не присъствала. Това е една груба лъжа, а този човек е лъжец. В това споразумение пише ясно: "Образува се коалиция "Обединени патриоти"- НФСБ, Атака, ВМРО и тази коалиция съставя парламентарна група, която ще се казва "Обединени патриоти- НФСБ, Атака, ВМРО. Сега как се казва групата", заяви още Сидеров.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа тиражира в медийното пространство абсолютно груби и арогантни лъжи. Това каза съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов пред журналисти в Народното събрание в отговор на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Той заяви, че е изненадан от раздвоението на личността на някои хора.

"Всички документи за съставяне на "Обединени патриоти" без всякакви надставки са подписани от Сидеров лично", коментира Веселинов от ВМРО.

"В това отношение тиражирането на лъжи и глупости от страна на Сидеров в медийното пространство просто не му прави чест. Разбирам личното озлобление или неговото чувство за неоцененост, но в края всичко е функция на делата, които ние извършваме. Мога да изпитвам леко съчувствие към него, но не мога да търпя в медийното пространство да се тиражират абсолютно груби и арогантни лъжи", завърши той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини