Цвета Караянчева: Днес трябва да бъдем обединени от общи цели и идеали

  • 14 септември 2019 20:50

  • 766
  • 16
Цвета Караянчева: Днес трябва да бъдем обединени от общи цели и идеали
© Народно събрание

Днес трябва да бъдем обединени от общи цели и идеали, които да предадем на поколенията след нас. Това заяви тази вечер в словото си на тържествена церемония по случа празника на Силистра - Кръстовден - председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която гостува в крайдунавския град.

"Днес нашето предизвикателство, но същевременно и отговорност, е да градим една по-добра България", подчерта Караянчева.

Според нея една от най-характерните черти на Силистра, особено ценна за днешния свят, е толерантността.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на даде пример с това, че в Силистра могат да се видят паметници на културата от различни епохи, свързани с няколко религии и етноси. Тя посочи катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел", където се пазят подарените от папа Йоан Павел Втори мощи на Св.Дасий Доростолски, Куршумлу джамия, считаната за най-старата в страната действаща арменска църква "Света Богородица", гроба на равина Елиезер Папо.

"Всичко това превръща Силистра в културен център и в град с голям потенциал като туристическа дестинация, защото притежава богат ресурс от природно и културно наследство", подчерта Караянчева и окачестви силистренци като трудолюбиви, гостоприемни и предприемчиви.

"През последните години градът променя своя облик, превръща се в красив, модерен и удобен за живеене град", каза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и подчерта, че това е резултат на усилията на хората тук, съчетани с умелото и отговорно управление на общината.

"Силистра има много възможности за развитие и аз съм сигурна, че те ще бъдат максимално оползотворени", подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Слово произнесе и кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов.

"Променихме нашия град и продължаваме да го променяме с много работа", заяви д-р Найденов.

"Можем да посочим, че всички цели, които си бяхме поставили, с които се бяхме заели, са реализирани - нека да продължим отговорно и всеотдайно да работим", каза кметът на Силистра.

Поздравителни адреси прочетоха и гостуващите за празника делегации от побратимени градове. Представена бе богата концертна програма. В програмата са включени концерт на Група "Петте сезона и Стефан Диомов" и танцов спектакъл "Това е България!" на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" - подарък от проф. д-р Иван Гаврилов - родолюбец, български лекар, отличен за Будител на 2018 г. от Община Силистра.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
766 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2019.09.15 | 23:54

16

Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино...

2019.09.15 | 08:54

15

Какви общи цели и идеи точно с вас гербавите които съсипахте България ???

ти да видиш

2019.09.15 | 08:44

14

Много мии е интересно какво щеше да прави тая " умница" ако беше загубила листчето и нямаше от къде да чете .

до тоя отдолу

2019.09.15 | 08:42

13

Пазят я от народната любов !

ХА ХА ХА ХА

2019.09.15 | 08:39

12

Само да я бяхте видели с каква охрана и с какви автомобили пристигна сс нашите пари на данъкоплатците тоя която до вчера правеше в Кърджали калъпи за пластмасови щайги !!!

2019.09.15 | 07:27

10

НЯМА КАК С ТАЗИ ПРОСТАКЕЛА ДА ИМАМ ОБЩИ ЦЕЛИ.А ОЩЕ ПО МАЛКО ИДЕАЛИ,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ПРИ ТЯХ В ШАЙКАТА ИДЕАЛИ НЯМА.ТЕ СА ЗАМЕНЕНИ С ЧУДОВИЩНА АЛЧНОСТ.

2019.09.15 | 08:36

11

Алчността е човещинка и основен двигател при капитализма

Митко

2019.09.15 | 03:58

9

Освен идеали, на поколенията трябва да се даде пример, че не трябва учили-недоучили да заемат високи държавни позиции...

Моля,Пекинска,

2019.09.15 | 00:01

8

Народът ни никога няма да се обедини с убийците си!!! Геноцидът,който прилагате върху БЪЛГАРИТЕ е чудовищно сатанински!!!

Незабравка

2019.09.14 | 23:27

7

С кой да се обединя?че не разбрах?!! С патица Пекинска?! С бокомутрев?! Или с цялата бандитска гербава шайка?!! Пък може и с Убиеца московски(който май не бил убиец, ама е убил детето си)!

Народен човек

2019.09.14 | 22:52

6

И какво ми четеш от тия хартийки , толко си куха , че не можеш две думи да запомниш !

Добави коментар

Водещи новини