Емил Радев: Проследяване на финансирането на тероризма е все по-важен инструмент

  • 14 септември 2019 13:37

  • 574
  • 3
Емил Радев: Проследяване на финансирането на тероризма е все по-важен инструмент
© ГЕРБ

Програмата за проследяване на финансирането на тероризма се превръща във все по-важен инструмент. На фона на атентатите, на които станахме свидетели през последните години, тя има ключово значение за получаване на надеждна, точна и навременна информация за дейности, свързани с планиране и финансиране на тероризъм. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в рамките на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, на което Лоран Мюшел, директор по сигурността от ГД „Миграция и вътрешни работи“, представи петия съвместен преглед на Споразумението между ЕС и САЩ за проследяване на финансови потоци за предотвратяването на терористични актове, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Въпреки доброто сътрудничество между Европол и Министерството на финансите на САЩ българският евродепутат и зам.-председател на комисията настоя екипите на ЕК, които оценяват приложението на споразумението, да изяснят дали има достатъчно гаранции за опазването на личните данни. „Целта е да не се стига до търсене на данни, които нямат връзка с финансирането на тероризма”, мотивира се Радев по време на изслушването.

Споразумението за проследяване на финансирането на тероризма между ЕС и САЩ (TFTP) влезе в сила през 2010 г. Програмата позволява да се проследяват източници, за които има подозрения, че финансират терористична дейност.

Последвайте канала на

Калина Христова
574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.15 | 10:11

3

А да кажеш нещо за подкупа от 4.5 милиона който поиска от либийците за да им върнеш танкера "BADR"? А Радев кажи си ,нали си европеиски депутат.

2019.09.14 | 14:53

2

abre grobarski neshtastnink ta terorizamat i arabskite biici se finansirat i podpomasgat direktno ot hemafrodita merkel ti ne vijdash li sluga tce tozi urod otglejda i podpomasga arabskite manafi vav ciala evropa kakvo povece finansirane ot tova bre smeshnik.

Българския народ

2019.09.14 | 14:06

1

а твоето лично финансиране не трябва ли да се проследи бе , отрепко ?

Добави коментар

Водещи новини