Марияна Николова: Между България и Узбекистан съществуват приятелски отношения

  • 11 септември 2019 17:55

  • 326
  • 0
Марияна Николова: Между България и Узбекистан съществуват приятелски отношения
© Министерски съвет

България разглежда Узбекистан като свой дългосрочен партньор в Централна Азия. С тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и посрещна узбекистанския си колега Ельор Ганиев, който е на визита в България.

Българският вицепремиер отбеляза, че между България и Узбекистан съществуват конструктивни, приятелски отношения и традиции в сътрудничеството. Тя посочи, че страната ни се отнася с интерес и внимание към активизиране на политическото сътрудничество, както и на търговско-икономическото и инвестиционно партньорство.

Заместник министър-председателят Ганиев представи възможностите за инвестиции в Узбекистан, като подчерта потенциала от суровинни ресурси и конкретни сфери за сътрудничество - селското стопанство, фармацевтика, туризъм, автомобилостроене и информационните технологии.

Той прикани българския бизнес да бъде по-активен на узбекистанския пазар и отправи покана за участие на Международния инвестиционен форум през март 2020г. в Ташкент. Вицепремиер Ельор Ганиев е на посещение в България в качеството си на съпредседател на Съвместната узбекско-българска междуведомствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество, която провежда 5-отото си заседание в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини