Емануил Йорданов за шпионския скандал: Чудя се какво точно става

  • 10 септември 2019 16:31

  • 2969
  • 7
Емануил Йорданов за шпионския скандал: Чудя се какво точно става
© Нова телевизия

Това наказателно производство е много хубаво доказателство, че е много хубаво да се спазват законите. А те забраняват изнасяне на доказателства от досъдебното производство. Не знам защо не се променят законите. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод оповестената днес от прокуратурата информация, че председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е обвинен за шпионаж, а генерал Леонид Решетников е със забрана за влизане в България за десет години, наложена от ДАНС.

Това, което излиза като информация, ме кара да се чудя какво точно става, защото се говори за информация, свързана с изборите. Това е публична информация и не е необходимо да търсиш шпиони, които да ти я дадат. Пране на пари през информация за изборни резултати не звучи логично, подчерта Йорданов.

Напоследък има някаква ескалация в говоренето по оста русофили-русофоби, а иначе такова разделение у нас има повече от 100 години. Не мисля, че нещо кой знае какво се е променило, добави той.

Нормално е всяка една световна суперсила да иска да има своето влияние във възловите точки по света. В тази насока е много важна ролята на българските политици – те трябва да бъдат независими хора, хора с позиция, а не да се чудят в каква посока да демонстрират някакво лакейско поведение. Компетентните органи трябва да си гледат работата, да действат решително, без да имат страх, че могат да засегнат някоя суперсила. В крайна сметка България има своите интереси и те трябва да се отстояват, посочи бившият вътрешен министър.

По думите му казусът може да навреди и на икономическите, и на политическите отношения между България и Русия. Този случай има потенциал да предизвика голям дипломатически скандал. Съвсем спокойно можеше наказателното производство да се развива без думкане на тъпана и едва когато има достатъчно доказателства, да се изнася някаква информация, каза още Емануил Йорданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2969 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.09.10 | 16:52

1

Напротив! Нека се изнесе за да се знае. Не искаме желязна завеса. Опитите на колабораторите за контрол на политическият живот в България трябва да се знаят от цялото общество

2019.09.12 | 01:23

7

Няма такова нещо като следствена тайна в НПК, а разгласяванеото на материали е позволено при съгласието на наблюдаващия прокypор. А сега ти си изяш клавиатурата

До четящия тъпчо

2019.09.10 | 18:19

5

Ти кой закон чете-в" дума" или НПК,тъпо копеле с клавиатура??Следствена тайна..И.Д.И.О.Т, знаеш ли какво е???

2019.09.10 | 17:29

3

Така е, но кажи ми къде в закона пише че е ЗАБРАНЕНО изнасянето на доказателства. Никъде

Ваня

2019.09.10 | 17:10

2

Първо трябва да се спазва законът!

какво доживяхме

2019.09.10 | 21:39

6

Много има да се чудиш.Язък,че си бил вътрешен министър.Но и като адвокат си дупка.

Търсиш си клиенти май

2019.09.10 | 17:34

4

А кой ти каза, че няма събрани достатъчно доказателства? След като има повдигнато обвинение! Пича е разработвал доклад със стратегия как да се върнем отново като сателит на азиатския колос - какво повече си иска като доказателство - може би Корнелия да си признае, че обучението на сина и в САЩ се заплаща с пари от приватизацията?

Добави коментар

Водещи новини