Вицепремиер на среща с Орбан и Вучич за безработицата

  • 05 септември 2019 15:22

  • 309
  • 1
Вицепремиер на среща с Орбан и Вучич за безработицата
© МС

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и взе участие в Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда в унгарската столица Будапеща. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В изказването си на форума вицепремиерът отбеляза сериозните усилия на страната ни в отговор на демографските промени. Като ярък пример за ангажираността на държавата за подпомагане на семействата и насърчаване на раждаемостта Николова посочи осигуряването на повече възможности и повече финансов ресурс за асистирана репродукция.

„Демографската политика е насочена към цялото население на Република България и е ориентирана не само към увеличаване на раждаемостта, а също акцентира върху повишаване на качеството на човешките ресурси“, изтъкна още заместник министър-председателят Николова.

Заедно с българския вицепремиер на Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда за трети път в Будапеща, участват още министър-председателят на домакините Виктор Орбан, премиерът на Чехия Андрей Бабиш, президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и бившият австралийски премиер Тони Абът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2019.09.06 | 10:18

1

Леле

Добави коментар

Водещи новини