Росен Желязков разпореди засилване на контрола на автомобилните превози за предстоящите празници и първия учебен ден

  • 04 септември 2019 15:48

  • 359
  • 0
Росен Желязков разпореди засилване на контрола на автомобилните превози за предстоящите празници и първия учебен ден
© Булфото (архив)

По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за засилване на контрола на автомобилните превози на пътници и товари във връзка с предстоящите празници и първия учебен ден. Това заяви изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски на брифинг в МВР за представяне на планираните мерки от отговорните институции поради очакваното увеличение на движението по пътищата през почивните дни, цитиран в съобщение от МТИТС. 

"В дните 5, 6 и 8 септември ИА "Автомобилна администрация" ще концентрира екипи в районите на автогари, жп гари, летища и др., където се очаква да има най-голям пътникопоток. На 7 септември 2019 г. ще има дежурни екипи, които при необходимост ще бъдат в готовност за извършване на пътен контрол", е обявил Бойко Рановски. Той е уточнил, че инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" ще проверяват за нарушения, свързани с техническото състояние на превозните средства и спазването на нормативните изисквания при извършването на обществен превоз на пътници и товари. По думите му ще се следи и за наличие на обезопасителни колани в автобусите, извършващи превози над 30 километра в едната посока.

Инспекторите от ИА "Автомобилна администрация" ще бъдат в постоянна връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция "Пътна инфраструктура" за координиране на действията, както и за извършване на съвместен контрол.
Бойко Рановски е казал още, че в момента се проверяват фирмите, извършващи превоз на деца и ученици. За да повишим безопасността преди началото на новата учебна, по разпореждане на министър Росен Желязков, от 1 до 27 септември текат проверки на автобусите, с които ще се извършват превоз на деца и ученици, е посочил той. Контролът ще обхване техническото състояние, външния вид, наличието на валиден периодичен технически преглед и издадено удостоверение за допълнителен преглед на оборудването. Ще се следи също така за правоспособността на водачите - възраст, стаж като водач на автобус, както и всички необходими документи за извършването на превоза, е информирал Бойко Рановски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини