БСП към правителството: Стига с тези импровизации

  • 04 септември 2019 11:36

  • 707
  • 3
© Novini.bg

Кристиан Вигенин представи позициите на ПГ на БСП по два коментара във връзка с Шенген и позицията на МвнР за събитие, организирано от посолството на Руската федерация.

„Вчера премиерът заяви, че присъединяването ни към Шенген не е приоритет. Ние не разбираме тази позиция, която смятаме, че не е премерена“, заяви той.

„България има нужда от присъединяването ни в Шенген. Ако България беше е Шенген, нямаше да има гранична проверка. Подобни изявления на Борисов са в противоречие с интереса на българските граждани“, каза Вигенин

Той коментира и острата и агресивна позиция на МВнР във връзка с една инициатива на посолството на Руската федерация. „Така МВнР отрича чрез тази позиция поставя под въпроси, да не кажем, че отрича ролята на Русия в победата над нацизма във Втората световна война“, заяви той.

„Каква е насоката на политиката, която се води“, попита Вигенин.

„Това изявление считаме, че е в противовес с ориентацията ни на Изток и нормализирането на отношенията ни с Русия. Това може да доведе до усложняване на реализацията на големите енергийни проекти, които бяха отпушени в последните месеци“, заяви той.

„Затова и нашият призив към правителството е да спрат импровизациите във външната ни политика и да не се прави отстъпление от приоритетите на България“, каза още Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
707 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.04 | 15:04

3

Цяла Европа празнува победата над фашиска Германия на 9.6.ти, а не когато е извършен държавен преврат на9.9, ясно ли ти е товарищ Вагинин? А това, което прави Руското посолство сега, си е пълна проба провокация към България.

Марс

2019.09.04 | 12:22

2

Никой не отрича ролята на чер.армия в тази декларация,комундел.Просто се казва това за което вие мълчите смрадове червени.

2019.09.04 | 12:17

1

Яж лайната на ПУТЯ, ВАГИНин, долен ляв педал!

Добави коментар

Водещи новини