Ето какво решава правителството днес

  • 04 септември 2019 07:16

  • 459
  • 0
Ето какво решава правителството днес
© Булфото (архив)

Правителството ще обсъди одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за финансово подпомагане на общините за ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници. Това предвижда дневният ред на днешното правителствено заседание.

Правителството ще разгледа и доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

Министрите ще гласуват и разрешаване изпращането и използването на военнослужещи от Въоръжените сили за развръщане на Национална разузнавателна клетка (НРК) в състава на българския военен контингент, участващ в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

В дневния ред е предвидена и точка за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2019 г. Кабинетът ще обсъди и одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт.

Министрите ще гласуват одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 г. за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Осигуряване на съвременна образователна среда” и „Без свободен час“. Дневният ред предвижда и приемане на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове при произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 г.

Правителството ще разгледа и проект на постановление за създаване на Национален съвет по миграция, граници, убежище и интеграция и за приемане на Правилник за организацията и дейността на Националния съвет по миграция, граници, убежище и интеграция. Кабинетът ще обсъди и проект на решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Министрите ще гласуват и проект на Постановление за изменение на Правилника за организацията и дейността на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини