Президентът връчи орден "Стара планина" - първа степен на гръцкия посланик у нас

  • 03 септември 2019 12:37

  • 253
  • 0
Президентът връчи орден "Стара планина" - първа степен на гръцкия посланик у нас
© Президентство

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои посланика на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис с орден „Стара планина“ първа степен.

Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за развитието на българо-гръцките отношения и двустранното сътрудничество.

Президентът заяви, че със своята професионална отдаденост и активна дейност Василоконстандакис допринесе за по-нататъшно развитие и задълбочаване на отличните връзки между България и Гърция, и развитието на нашето сътрудничество във всички области от взаимен интерес.

„Неговата професионална и лична ангажираност бе в основата и за разширяването на политическия диалог на високо и най-високо равнище. Днес отношенията между България и Гърция са доказателство, че на Балканите може да се гради стратегическо партньорство в дух на взаимно доверие, че могат да се развиват здрави политически, икономически, културни, образователни и научни връзки между държавите. Това стратегическо партньорство е достижение на нашите две страни, с което можем да се гордеем, защото то е неоценим принос към европейската архитектура за мир, стабилност и просперитет“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той изрази убедеността си, че и за напред отношенията между България и Гърция ще се развиват възходящо в дух на стратегическо партньорство и взаимно доверие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини