БСП внесе закон за премахване на съкратеното съдебно производство при тежки престъпления

  • 03 септември 2019 11:24

  • 319
  • 1
© Novini.bg

През лятото се случиха някои изключително тежки престъпления, едното от които приключи със смъртта на дете. Чувството за безнаказаност и за несправедливост у хората е огромно. Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novini.bg

Много политици и почти всички партии през лятото говорихме по този случай, наддаваше се за наказания, но това останаха само думи, без реални действия. Смятаме, че е време да спрем само с говоренето и да присъпим към конкретни мерки. Ето защо вчера подписахме и внесохме закон, в който предлагаме да няма съкратено производство, да няма намаляване на присъдата от доживотна без право на замяна в случай на престъпления, които водят до тежки телесни повреди или смърт, обяви Нинова.

Апелирам към колегите от другите парламентарни групи и лидери на партии – утре започваме работа, нека това да е един от първите закони, които да гледаме. Много е важна спешността на този закон, заради справедливостта и наказанието на такива хора, но е много важно, ако го приемем по-бързо, той да може да се приложи за случаите в Сотиря, за да не стане като случая с убийството на журналистката в Русе, където вече е късно, тъй като имаме присъда при съкратено съдебно произоводство. Затова нястоваме за бързо гледане, бързо приемане на две четени, ако трябва и със съкратени срокове между първо и второ четене, зада може да влезе в сила законът и да се приложи за тези случаи, каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.03 | 13:49

1

Мдаа, Говнелио, обърни се директно към ЧЕРВЕНИТЕ съдии, които пускат престъпниците, за да саботират правителството!

Вие бесепарите създавате чувство за безнаказаност в БЪлгария! Вие гнусни комунета, това ви е дългосрочна тактика! Айде избърши си пак зурлата с която и ядеш и сереш!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини