Каракачанов: Ще продължим политиката за повишаване на възнагражденията и социалните придобивки в отбраната

  • 02 септември 2019 18:20

  • 583
  • 1
Каракачанов: Ще продължим политиката за повишаване на възнагражденията и социалните придобивки в отбраната
© Министерство на отбраната

„Военна академия „Г.С. Раковски“ има високоотговорната мисия да подготвя и формира бъдещите лидери в отбраната и националната сигурност. Българският офицер трябва да има съзнанието, че на неговите плещи лежи не само отбраната на страната, но и съществуването на Българската армия и това е основание за неговото самочувствие“ - с тези думи министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността се обърна днес, 2 септември, към присъстващите на официалното откриване на новата учебна година във Военна академия „Г. С. Раковски“ в София.

В словото си министър Каракачанов подчерта, че в изпълнение на поетите ангажименти през последните две години възнагражденията на хората в отбраната са увеличени с общо 20%, като при това са запазени всички досегашни социални придобивки.

„През 2020 г. ще продължим политиката, насочена към повишаване на възнагражденията и към разширяване на социалните придобивки. За първи път балансът се обръща и хората, постъпили в Българската армия, са повече от тези, които са я напуснали“, каза още министър Каракачанов.

„Предстои ни още една динамична, отговорна и напрегната година. Твърдо вярвам, че прегледът на отбраната ще бъде основа за разработване на ориентирана към бъдещето, амбициозна, но и реалистична Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България – 2032“. Това заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев в своята лекция.

Той поясни, че Програма 2032 ще бъде база за изготвянето на детайлен и изпълним План за развитие на въоръжените сили 2026. „Чрез него ще успеем да продължим трансформацията на въоръжените сили, като ги направим още по-сигурен гарант на сигурността, териториалната цялост и независимостта на страната, а Република България – още по-надежден съюзник в НАТО и ЕС“, категоричен беше началникът на отбраната.

Той пожела на слушателите, курсистите и студентите на Военната академия да трупат знания и умения, които да им помогнат за успешна професионална реализация.

На официалната церемония за откриването на новата учебна година присъстваха още министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, секретарят на президента по въпросите на сигурността и отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, висши офицери от Въоръжените сили и др.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
583 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Б

2019.09.02 | 20:38

1

Никой военнослужещ не е разбрал нищо от тая политика, нито заплатите се вдигат, нито нещо се подобрява. Повишиха цените на картите за почивка по черноморието и сега са близо три пъти по-скъпи от тези на МВР....празни думи от страна на министъра!

Добави коментар

Водещи новини