Румен Радев: Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините, за да не повторим грешките

  • 01 септември 2019 16:58

  • 1228
  • 5
©

Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините, които разпалиха тази война, за да избегнем опасността да повторим тези грешки днес, когато отново има ожесточени спорове за световно лидерство. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред български журналисти, след като участва в церемонията във Варшава по повод отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна война.

Възпоменателната церемония в полската столица събра държавни и правителствени ръководители от четиридесет страни.

Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето актуално значение и днес, подчерта президентът Радев. По думите на държавния глава възпоменателната церемония има още по-голямо значение на фона на многобройните конфликти в света, войнстваща реторика, растящата нестабилност в региони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от международни договори в областта на въоръженията, което ни тласка към нова надпревара във въоръжаването.

По-рано президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на обсъди във Варшава теми от дневния ред на Европейския съюз с министър-председателя на Кралство Белгия и новоизбран председател на Европейския съвет, Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в. Да бъде променен механизмът за вземане на общи решения в рамките на ЕС, което да позволи по бърза реакция на ЕС в международните отношения, също е бил сред акцентите на разговора.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1228 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.09.01 | 19:42

4

Радев го няма никъде по снимките. Сигурно са го изгонили от Полша и сега се крие някъде в президентството докато минат тържествата.

2019.09.01 | 19:47

5

бил е у посолството на матушката му за инструкции

2019.09.01 | 18:15

3

ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ КАТО КУЧЕ ТРЕТОПОЛОВИЯ РАДЕВ-МИШКАТА.

Достоен представител на България,

2019.09.01 | 18:07

2

добре че там не беше вечно скучаещата Банкянска Тиква, или трето-половата Ирландска овчарка, оле, майко...

радев

2019.09.01 | 18:07

1

БОИКО Е ВИНОВЕН И ЗА ПЪРВАТА И ЗА ВТОРАТА-ЯСНО ЛИ Е

Добави коментар

Водещи новини