Корнелия Нинова: Глобата срещу НАП е ярък пример за несправедливост

  • 29 август 2019 12:20

  • 1384
  • 10
Корнелия Нинова: Глобата срещу НАП е ярък пример за несправедливост
© Булфото (архив)

Председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за излезе с коментар по повод наложената от Комисията за защита на личните данни глоба на НАП заради пробива на личните данни.

,,В случая с НАП - жертвите плащат за престъплението, извършено спрямо тях. Има друго решение. Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 млн. лева на НАП за изтеклите данни на над 4 милиона българи. Изглежда с това случаят ще приключи. Ярък пример за несправедливост. Бюджетът на НАП се формира от данъците, които всички внасяме. Засегнатите българи ще платят от джоба си 5.1 млн. за това, че данните им станаха публични. Жертвите ще платят за престъплението, извършено спрямо тях. А правителството просто ще прехвърли сумата от едно перо на бюджета в друго'', написа Нинова във ''Фейсбук''.

,,Днес председателят на КЗЛД каза, че това не било наказание, а превенция. Считайте - наказани няма да има, политическа отговорност също. Аз бих направила друго: бих приложила закона за отговорност на държавата за вреди. Ако тя причини щети на своите граждани, правителството може да заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път , но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост'', допълни още лидерът на опозицията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1384 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Умник Гюро

2019.08.29 | 13:01

3

Кога БКП/БСП-терористи ще заплати за стотиците хиляди избити, невинни българи? Кога тази кървава терористична групировка ще бъде обявена извън закона и разпусната? Кога ще бъде заплатено за радиационното облъчване на 8 милиона и половина невинни българи? Е.ете си майката, долни комунисти!

Гюбро,

2019.08.30 | 18:10

10

По личен опит ли съветваш червеняците, какво да правят с майка си. Те, че са гадове, гадове са, но и ти не си по-добър.
Браво, станал си модерен - инцест и викат на тая мода.

Българка

2019.08.29 | 23:10

9

Тя имА ли право да дава мнение,при положение че е разбила живота на много хора чрез техноимпекс?! Нинова ти нямаш очо ,а дупки.НАХАЛНИЦА!!!

2019.08.29 | 17:18

7

Нинова тук е права, стига това да не е само предизборен ПР ход. Да го запише в ангажиментите на Партията си - Да се търси ПЕРСОНАЛНА отговорност от държавните чиновници, от които зависи съдбата на българския гражданин.

до червения другар отдолу

2019.08.29 | 18:52

8

При търсенето на ПЕРСОНАЛНА отговорност другарката Нинова трябва да започне ПЪРВО със се.бе си и да каже пред целия български народ как успя да приватизира на 28 години милионнотежкото предприятие ТЕХНОИМПЕКС! Едва след това тази ДОКАЗАНА крадла може ЕВЕНТУАЛНО, при доказана вина, да иска отговорност и от други хора!

do umika guro

2019.08.29 | 14:58

6

malko sa izbivali komunistite biokluk sled kato takav dolen pederas i grobarska podloga e ostanal jiv da smradi internet prostranstvoto.

2019.08.29 | 14:22

5

До вчера искаше оставки за пробива на системата в НАП, сега, защо ги глобяват. Кога другарко виеща от злоба, ще застанеш пред обществото и ще кажеш, какво точно искаш, освен властта и да фалираш отново държавата и то на всяка цена?

2019.08.29 | 13:06

4

shto grobarskite prestapnici ne globiat i [biskvitkite] te nali sahto ejednevno sabirat danni ot horata.

Избирател

2019.08.29 | 12:56

2

Напротив! Решението е справедливо и правилно, защото НАП като институция е допуснала някави червени де.били като оня смотаняк с очилата, който казва най нагло, че сегашното правителство трябва да бъде свалено, да проникнат в системата!

Друга тема е наказанието на престъпниците, които явно са подкрепяни в намеренията си да саботират ДЪРЖАВАТА от вождовете на Спосрано 20 и специално от селянката Говнелия Импексова!

Тука Проку.ратурата ТРЯБВА да бъде безмилостна спрямо преките извършители и да открие и накаже най строго задкулисните подстрекатели!

Това е тероризъм срещу РЕПУБЛИКАТА!

Биволицата до днес не е осъдила този терористичен акт, а търси вината в администрацията.
Гнусна нагла престъпница, защитник на терористи срещу НАРОДА и ДЪРЖАВАТА!

данъкоплатец

2019.08.29 | 12:43

1

Не я харесвам, не я одобрявам, но в случая е права.

Добави коментар

Водещи новини