Битката за София: Двама силни играчи в спор - Манолова и Фандъкова

  • 23 август 2019 10:45

  • 1717
  • 9
Битката за София: Двама силни играчи в спор - Манолова и Фандъкова
© Булфото

БСП е длъжна да подкрепи, охотно или неохотно, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Това каза пред БНР политическият анализатор Огнян Минчев по повод предстоящите местни избори през есента и евентуалната кандидатура на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за кмет на София.

По думите му, ако Столетницата издигне собствен кандидат за поста, това няма да се погледне с добро око от избирателите на червените, защото това би означавало дърпане на електорат от Манолова.

"По-скоро очаквам Манолова да се кандидатира за кмет на столицата, но ще държи това в тайна до септември. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на натрупа критичен минимум от публично поведение, от който ще и бъде трудно да се върне назад - да каже, че няма да се кандидатира, а ако го направи, ще загуби позиции", коментира още той.

Социологът Юрий Асланов се съгласи напълно с мнението на Минчев, като добави, че битката за София се очертава да бъде интересна, защото има "неслаби играчи".

"Най-логично е БСП да подкрепи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на", категоричен е и той.

Според Минчев десните няма да подкрепят Манолова на евентуален балотаж в столицата, а ще призоват да се гласува по съвест.

"За десните ГЕРБ е най-значимият противник", заключи политологът, пише Днес.бг.

Относно изненадата - номинацията на арх. Борислав Игнатов от "Демократична България", Минчев коментира, че партията е силна в София, но само по себе си това няма да доведе до успех на изборите.

"Той сам трябва да припознае себе си като човек, който може да натрупа политическо доверие, засега не се е реализирал политически, поне не познаваме негова политическа реализация в България и в София", изтъкна експертът.

Според него по-разумно е щяло да бъде усилията на десните в София са обединени около един кандидат, а не да се разделят между номинациите на "Спаси София" и на "Демократична България".

Юрий Асланов пък е убеден, че "Демократична България“ няма потенциал да изведе своя кандидат до балотаж в надпреварата за столицата.

"Ако ГЕРБ изгуби София, Пловдив или ключови градове в страната, ще покаже политическо отстъпление и ще мотивира противниците им да искат бързи предсрочни избори", пък е мнението на Минчев за последствията от евентулни загуби на ГЕРБ в големите градове.

Той коментира и появилите се снимки на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа с Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 на събора в Жеравна.

По думите му за Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е много важно да се заяви и да докаже, че неговата партия има място във властта, тъй като ВМРО иска да покаже, че е водещата партия в коалицията "Обединени патриоти".

"От тази гледна точка Симеонов може да разговаря и с г-н Цветанов, може да заема критична позиция спрямо ГЕРБ", изтъкна Огнян Минчев.

Асланов коментира, че не вижда връзка на ДПС с отстраняването на Цветанов от ГЕРБ, каквато теза изложи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

"Може би ДПС няма да успее да възстанови влиянието си в общини, в които е имала влияние преди. Очаква се обаче ДПС да направи исторически пробив и да получи 1 или 2 мандата в Столичния общински съвет. Резултатите от евроизборите дават основание да се очаква това", завърши социологът.


 


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1717 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Избирател

2019.08.25 | 11:40

9

как може да сравнявате червената самонадеяна и НЕКОМПЕТЕТНМА к.урва от село Жиленци, проститутката на галеви със скромата, възпитана и работлива кментица на София!
Баси и глупавите хора, баси и наглите и безсрамни бесепарски социолози!

Затова в България нишо не върви напред!

Ciganite mar6 v ciganiq -indiq

2019.08.23 | 13:56

8

Aman ot cigani napravo oniq ciganior modi da go izdignem za kmet na sofia a cingeta tapi

ДЕМОКРАТ

2019.08.23 | 13:47

7

Гюро , гюро пишеш се за умник а си толкова назад и толкова тъп !!! Елементарни неща не знаеш !!!!

2019.08.23 | 13:45

6

НАИВНИЦИ !!! Манолова е тайното оръжие на тиквата !!! Помислете малко бе глупаци !!! Дали Манолова или Фандъкова какво значение има ????

ХА ХА ХА ХА

2019.08.23 | 13:41

5

ДВАМА СИЛНИ БОКЛУЦИ !!!

Умник Гюро

2019.08.23 | 12:10

4

Любовта на софиянци към Мая Манолова беше ясно заявена преди няколко години. Тази бивша депутатка от БКП/БСП-терористи беше замеряна с домати и яйца пред Народното Събрание. Българският народ това вече го е ял! Метресата на братя Галеви и Костинбродска лъжкиня трябва да е в Сливенския затвор, а не - на държавна работа. Анатема.

Уфф

2019.08.23 | 11:36

3

Сийка доносчийка щяла да става кмет???!!Ванко едно зам.кмет,а братята??В страната на неограничените възможности??Софиянци,честито!!!

Ванко 1 -- вечно признателен на Мая

2019.08.23 | 11:01

2

Костинбродската манипулаторка готова ли е за кмет на София ! Защото София не е Кюстендил или пък Дупница , където вилнееха спонсорите и -- мафиоти !

опорна то4ка

2019.08.23 | 10:56

1

Социопатите ще я припознаят , те си я знаят че е мафиотка. За тяхно съжаление в София са малък процент и Галева няма да бъде кмет

Добави коментар

Водещи новини