Андрей Райчев: Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ 

  • 20 август 2019 17:53

  • 6013
  • 18
Андрей Райчев: Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ 
© БТВ

Г-жа Манолова успява да направи общ фронт срещу ГЕРБ, което е много силно. Тя няма шанс като кандидат на БСП, но това не значи, че не е подкрепена от БСП. Десният избирател ще реши спора между двете на втори тур. Това каза политологът Андрей Райчев пред БТВ.

Като гледам как работят и говорят двете - Манолова и Фандъкова - те вече са решили. Въпреки че все още нямат обявени кандидатури действията и поведението на настоящия кмет на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще са важни за кампанията, каза той.

Ако двете се явят, това ще е интересна битка и от това ще зависи властта, посочи социологът.

Райчев подчерта, че София не е червен град и е политически ключов за страната. София е дясна, а червените имат 10 или 15 на сто от гласовете, тоест Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на няма шанс като кандидат на БСП.

Като гледам какво говори, към кого се обръща, това не е кандидатура на БСП, но не казвам, че няма да има подкрепа от БСП. Това е различно, обясни Райчев в контекста на общата подкрепа, която Манолова ще привлича към себе си.

Всички дават малка преднина на Манолова сега, което е всъщност реми. И това зависи от десния избирател - той ще преодолее ли предразсъдъка, че тя е бивш червен или обратното - ще каже "не" на Фандъкова, обясни той.

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и представената от него партия няма да има физическата възможност да се яви на местните избори в страната. Освен това Трифонов има по-сериозно влияние в останалата част на страната, отколкото в София. Той не е най-влиятелният политик в София, заяви Райчев на въпрос дали Трифонов ще се яви на изборите.

Според Райчев най-важно ще бъде поведението на двете претендентки по време на кампанията, това ще е определящо. То все пак направи уговорка, че трябва да се изчака с анализа, тъй като и двете още не са се обявили.

Райчев каза, че освен София, изборите за местна власт ще бъдат много интересни и в Русе, Пловдив, Варна.

След като за първи път ГЕРБ ще се яви на избори без Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Андрей Райчев посочи, че партията ще набляга на представянето на нови кадри.

По думите на политолога, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността е постигнал голяма победа на европейските избори през май, тъй като успя да вкара свои депутати без коалиция и това прави ВМРО силна партия с около 6 % подкрепа, а НФСБ - с под 1 % подкрепа. Затова, според Райчев, "изказванията на Симеонов са подготовка за местните избори. Всички чакат този вот и края на прокурорската кампания, защото след това ситуацията ще бъде нова и ще има ново поведение на всички партии".

Малката коалиция вече се разпадна, каза той за "патриотите" и техните конфликти от последните месеци.

Последвайте канала на

Novini.bg
6013 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Наблюдателя

2019.08.20 | 19:44

7

Откак хванаха кокаина Бойкоолу се покри . Още ближе рани трафиканта проз.

МНС

2019.08.21 | 19:31

18

Пише се "прост", а не "проз".

Оцелял от Жан Виденовата зима

2019.08.20 | 21:37

10

Лекувай се , докато не е станло прекалено късно. Но като гледам... май е късно за червената ти кратуна.

Илиева

2019.08.21 | 12:32

17

Кой? Тази ли?
Ще умра от смях!
Опазил ни господ!

Умник Гюро

2019.08.21 | 10:37

16

Фъфлещ, ДС юдейски боклук.

Манолова

2019.08.21 | 01:02

15

Не искам да съм кметица.! Защо да ме плюят за щяло и нещяло ! Така ми е много добре, аз да ходя нагоре,надолу и да плюя !!!

Kik

2019.08.21 | 00:26

14

Този пък кой е?

Георги Илиев Митев

2019.08.21 | 00:08

13

ИРИНА-БОГИНЯТА ЕДНА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И. ИРИНА "ЗВЕЗДИТЕ" СИ ГИ НАРЕДИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗРЕДИ. ТЯ УРЕДИТЕ ВЗЕ ДА ПОЛЗВА ,ЗА ДА ПОДРЕДИ ВСИЧКИТЕ ЗВЕЗДИ И ПЛАНЕТИТЕ ГИ НАТОВАРИ ДРУГИ ПЪК ГИ РАЗТОВАРИ, ЗА ДА УРЕДИ ВСИЧКИТЕ БЕДИ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.

Ъхъ

2019.08.21 | 00:00

12

Данчето ми харесва, а вие които не я одобряват ни пишете, коя е причината. В очакване сме. За асфалта разбрахме, майсторите са на запад, строители, а в бг се учат сега, крал била, а кой не е, дай доказателства. Данчето. Гласувай София, но лошото е, че ще се реши от гелмета та провинциалисти. Така мисля. Местните са в САЩ и...

Василев

2019.08.20 | 22:09

11

ЩО БЕ РАЙЧЕВ ШОПИТЕ ДА НЕ ЯДЪТ АСВАЛТ И ПАВЕТА ЗА МЕЗЕТА. СПОРЕТ ТЕБ КОЙ ГРАД Е СИН ЧЕРВЕН ЗЕЛЕН !? СЕГА КАТО ПОЧНИТЕ ПОЧНАТ КЛЕТКАДЖИИТЕ СЪС СКЪПИТЕ АПАРТАМЕНТИ ДА ИМ ИДВАТ ПОВИШЕНИТЕ СМЕТКИ И ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА ЗА ТОК ПАРНО ВОДА ЕДВА ЛИ НА НАД 60% ЖИВУЩИ В СОФЕТО ЩЕ СЕ ЗАДВООМЯТ МНОГО ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАТ. ЖИВЯЛ СЪМ В СОФИЯ КЪМ 18 ГОД. И ЗНАМ ЧЕ ТАМ С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ Е ВЗЕЛ КОЛЮ ДАЛ КОЛЮ ТАНТО ЗА КУКОРИГО ПО РАЗБИРАЕМО .

Кентавър

2019.08.20 | 21:09

9

Манолова е тепична комунига без морал, присвоява чужд труд с алабализмите си,

2019.08.20 | 21:05

8

Много пъклена схема, да го пускаме на фронта с два ножа, ще ги избие всичките хахаха

Добави коментар

Водещи новини