Владимир Маринов от АБВ: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно

  • 20 август 2019 13:25

  • 461
  • 1
Владимир Маринов от АБВ: Разговори с БСП вървят в цялата страна, но на места е много трудно
© ПП АБВ

Преговори за явяване с общ кандидат и листи за общински съветници между ПП АБВ и БСП се водят в цялата страна. На места разговорите обаче вървят бавно и много трудно. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Владимир Маринов, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка.

Според него причина за тежките преговори е липсата на разбирателство между структурите на двете леви партии в много населени места, затова там коалиции са почти невъзможни.

„Лявото обединение е неизбежно. Истината е, че тези разговори трябваше да започнат много по-рано, а не преди един месец”, коментира Владимир Маринов.

Той подчерта, че почти са приключили преговорите в общините Стамболийски, Брезово и Асеновград, където двете леви формации ще се явят в коалиция на местните избори през октомври.

„Не съм доволен от динамиката на преговорния процес за Пловдив-град. След обявяване на кметската кандидатура на ГЕРБ, всички партии, които имат намерение да участват в местния вот и са претенции да управляват, трябва да вземат бързо решение”, подчерта Маринов.

Той каза, че целта на ПП АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка е да води една мирна и градивна политика, като подкрепи хора с потенциал и желание за работа.

„Готови сме на всякакви действия, които ще доведат до отстраняване на ГЕРБ от власт както на местно, така и на национално ниво. Затова няма как да се бавим с решението си за Пловдив-град, защото вече виждаме номинирани силни кандидати от опонентите си”.

Владимир Маринов изрази притеснението, че се подготвя сериозно участието в местните избори на няколко бизнес групировки, които ще превземат Общинския съвет в Пловдив.

„Ако сме в широка лява центристка коалиция, ще имаме много по-голям успех”, заключи Владимир Маринов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.08.20 | 13:42

1

Дрисливи червени боклуци.

Добави коментар

Водещи новини