Симеонов: Ще се разделим с ГЕРБ, ако жертват националните интереси, за да напълнят гушите на определени лобита

  • 18 август 2019 08:48

  • 3195
  • 16
Симеонов: Ще се разделим с ГЕРБ, ако жертват националните интереси, за да напълнят гушите на определени лобита
© Булфото (архив)

Лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 произведе новината на деня. На честванията по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание Симеонов намекна, че е много вероятно да се разделят с ГЕРБ, ако големият коалиционен партньор не промени принципите си на правене на политика.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 започна разговора с думите, че снощи, на фестивала в Жеравна, се е срещнал с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, но не пожела да конкретизира какво точно са говорили. 

„Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място -  състояние на българската енергетика. Още не е решен проблемът с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации. За съжаление продължава и финансирането на ТЕЦ-Варна на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от с държавни пари и отстраняването на шефа на НЕК въобще не е решение“, коментира Симеонов за флагман.бг.

След това той продължи с тема „Животновъдство“. По думите му на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзна в цялата страна. „Доживяхме до момента на пълно унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева“, допълни Симеонов.

Третият удар за българската икономика бил в сектор „Туризъм“, който бил тотално съсипан, смята Симеонов. „Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле“, предупреди лидерът на НФСБ.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 повдигна и темата за програмата „Плод и мляко“ – социален инструмент за здравословно хранене в училищата, финансиран от ЕС. По думите му от септември в училищата нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, защото „фирми на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на училищата“. „Мога да говоря и с имена! Измениха се наредби само и само на хранилката да се наредят известни фигури от хранителния бранш“, коментира по тази тема Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.     

Лидерът на НФСБ смята, че кабинетът е изпаднал в тежка политическа криза, защото ДПС през последните месеци са възвърнали позиции, които загубили точно по времето на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Интересно какъв ще е резултатът на местните избори от смесените райони, където Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше пробил със създаването на силни организации на ГЕРБ. Тежко и горо на тези хора!“, коментира Симеонов.

На репортерски въпрос: Означава ли това, че Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще помага на НФСБ, или ще прави собствена партия, Симеонов отсече: „Попитайте го него, не мога да говоря от негово име“.

При всички положения Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 намекна, че предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ. На няколко пъти тази вечер се създаде усещането, че той говори и от името на ВМРО, което показва, че действията му са внимателно прецизирани.

Симеонов бе категоричен, че не можели да гледат как икономиката на България се сривала в последните шест месеца и не смятали да поемат отговорност за грешките на големия коалиционен партньор.

„Очаквайте възраждане на патриотичните сили в България, след като се освободихме от един тежък камък (очевидно визира Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, б.а.). Сега ще има нова коалиция и това ще се случи още в близките дни“, анонсира той.

На въпрос на Флагман.бг: „Вижда ли бъдеще с ГЕРБ?“, Симеонов отговори: „Зависи от тяхното поведение. Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало дисциплиниращ ефект към останалите“.

Последвайте канала на

Novini.bg
3195 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2019.08.18 | 21:31

16

Нямаме морси флак Юлияне ама си имаме Кирито !!!

ХА ХА ХА ХА

2019.08.18 | 21:28

15

Тоя разбра накъде водят България към пропаста и гледа да се измъкне по терлици !!

гражданин

2019.08.18 | 21:25

14

Трябваше да го изгонят от властта, за да разберем, че била корумпирана и,че сме във всеобхватна криза. Тежък ибрикчия, кух човек...Поне сега е искрен и говори това, което всички виждаме и малко говорим - тотална кочина и наглост!

2019.08.18 | 20:14

13

ne gi razbiram glupavite balgari ako cvaki napravil partia bilo mnogo interesno ta to ne vi li e interesbno glupci kato vi kradat i mackat.

Бонара

2019.08.18 | 18:07

12

Валерката няма да изпусне кокала .

Maris

2019.08.18 | 10:54

3

Защо ми се струва , че Боко скоро ще гледа като бай Тошо ?!

2019.08.18 | 17:43

11

НЯКОЙ КОЙТО НЯМА ДА ГЛЕДА КАТО БАЙ ТОШО

2019.08.18 | 12:58

9

А кой да сложат приватизаторката ли?

2019.08.18 | 14:13

10

Пак хайдушки седянки . Предателски уговорки СРС цел кражба . Българи боклуци . Долна паплач и сган човешка .За да съществувате като народ вие трябва винаги да сте под ЧЕХЪЛ .Като не сте ето това сте .30 години само кражба .Някой който може да ме опровергае да го направи .

2019.08.18 | 12:30

8

ИДВА ПРИ МЕНЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВО И СИ ГОВОРИМ ЗА ФУТБОЛ, НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ИЗЛИЗА И ВИКА: ГОВОРИХМЕ СИ ВЧЕРА С ЕДИ КОЙ СИ И АЗ МИСЛЯ ЧЕ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ НЕ Е ДОБРА.

2019.08.18 | 12:05

7

Който се подлъже по руските проекти ще настъпа мотиката.

2019.08.18 | 11:40

6

ВАЛЕРИ СИ ГОВОРИЛ С ЦВЕТАНОВ ЗА ФЕИСТИВАЛА, ПОСЛЕ ИЗЛИЗА СЪС СВОИТЕ ПРИКАЗКИ ВСЕ ЕДНО СА СИ ГОВОРИЛИ ЗА ПОЛИТИКА.

Добави коментар

Водещи новини