Бойко Борисов: С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения

  • 11 август 2019 18:00

  • 955
  • 21
© Министерски съвет

С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения, отбеляза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред български медии в „Аваза“.

В региона има огромни възможности за бизнес, но мирът е нещо, което също е изключително важно, добави българският премиер. Той определи като голям напредък факта, че Каспийският регион се събира заедно на икономически форум в Туркменистан.

Премиерът Борисов акцентира върху енергийната тема. "Винаги съм работил на базата на взаимния интерес, а интересът е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ", заяви министър-председателят и добави - "Виждам възможност да презентираме нашия газоразпределител, тъй като на запад ние сме първите, които Туркемнистан има".

Борисов обърна внимание на големите количества газ, с които страната разполага. "Над 5 млрд. куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат огромни и би могло за нашия газоразпределител „Балкан“ да идва газ, за да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква", изтъкна премиерът.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че след първата му среща с президента Гурбангули Бердимухамедов вече има български компании, които изпълняват поръчки в Туркменистан.

Премиерът посочи, че Туркменистан има производство, от което стопанството ни има нужда, а същевременно домакините проявяват интерес към нашите индустриални зони и високи технологии.

"Голям интерес имат към нашето машиностроене", подчерта Борисов. Той добави, че с президента на Туркменистан са постигнали договореност да бъде организирана среща на министри от двете страни, които да посетят местата, където има висока добавена стойност, за да може в началото на годината да се подпишат нови споразумения.

"Постигната е също така договореност двете страни взаимно да си предоставят по един офис в София и в Ашхабад за улесняване на връзките между България и Туркменистан. С този офис ще бъдем и гарант за бизнеса, да бъде по-окуражен, че ще има подкрепа", добави министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа "Фолксваген" се колебае месеци наред къде да построи новия си завод. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям", каза пред български медии премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании, отбеляза премиерът. Дори и да не стане заводът на "Фолксваген" у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама.

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция е наш стратегически партньор и съсед. "Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция", заяви Борисов.

"Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз докато съм премиер ние ще имаме приятелски, добросъседски отношение с всички съседи", каза още Борисов.

С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа "Фолксваген" се колебае месеци наред къде да построи новия си завод. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям", заяви пред български медии премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании, отбеляза премиерът. Дори и да не стане заводът на "Фолксваген" у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама", добави премиерът на България.

В отговор на журналистически въпрос премиерът бе категоричен, че Турция е наш стратегически партньор и съсед. "Кой каквото иска да напише, той ще си го напише. Аз не бих давал акъл нито на медиите в България, нито в Турция", заяви Борисов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
955 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
mr scott

2019.08.14 | 13:36

21

Добър ден,

Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълга си? Ще увеличите ли финансите си? Вие сте бизнесмен, който желае да разшири компанията си. Тук ви насърчават да се свържете с истинския герой, доверието и ефективното заемане на вашия заем. Познат съм както от отделни лица, така и от правителството за нашата голяма ефективност.


УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧАТ:
* Лични заеми
* Бизнес кредити
*
Обновяване * Клиентски кредити
* Автоматични заеми
и др ..

Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

Whatsapp: +79265038734

Сертифицирани сме,
надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

На Ваше разположение,
Г-н Скот
Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

3% Налично и гарантирано предложение за заем

,,,,,

2019.08.11 | 22:01

20

.,.,.,., az puk ne se interesuvam ot politi4eskite otno6enia

2019.08.11 | 20:32

16

Абе оти търпиме тая свиня вмирисана ?

2019.08.11 | 21:40

19

Оти рани свинете около и под него и те гласуват "за"!(свинска солидарност)

Рииж ли, те свинете, все още са много, а ние сме глупави, траем си и "рипаме" само по форумите!

Съвсем приятелски съвет

2019.08.11 | 21:31

18

"С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения."

ПИТАМ: КОГА ЩЕ ДОЙДЕ РЕД И С БЪЛГАРИЯ ДА "сте" В ПОНЕ ТЪРПИМИ ОТНОШЕНИЯ?

Да знаеш, КОГАТО ПАВЕТАТА ПОЧНАТ ДА ЛЕТЯТ, ЩЕ Е МНОГО КЪСНО!!!

2019.08.11 | 20:12

12

БРАВО БОЙКО! БРАВО! ГЕРБ ПРЕЧУПИ ГРЪБНАКА НА МРЪСНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА МАФИЯ! БИЙ СОЦИЯЛИЗМА И МУ ЧУПИ ЗУРЛАТА КРАДЛИВА!

2019.08.11 | 20:41

17

е да де кумонизма падна, сега вече сте обрязъни, знам че не можеш да севетнеш още

2019.08.11 | 20:28

15

Махай се мазньо !

2019.08.11 | 20:26

14

ВРЕМЕ Е ЧЕРВЕНОТО ПЕДАЛЧЕ ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ ДА ПОДАВА ОСТАВКА

2019.08.11 | 20:09

11

Еврото падна с 20-30%, сега какво ще правиш галфон?

2019.08.11 | 20:22

13

е как няма ти да връщаш борча а ратаиите верно

2019.08.11 | 19:45

10

Празни приказки на един празен човек !!

2019.08.11 | 19:44

9

Бахти празното дрънкане ! Години наред безмозъчни хвалби на този рапон , а резултатът - България е ПОСЛЕДНА в ЕВРОПА по всичко , българите са най - бедни и най - бързо мрат !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини