ГЕРБ: От БСП искат да ни докарат нова криза с боклука в София

  • 31 юли 2019 14:30

  • 721
  • 0
© Novini.bg

Това, което чухме като предложение за прекратяване на обществената поръчка за изпълнители за почистване на града, е с цел да се предизвика нова криза с боклука в столицата - като тази, която имахме през 2009 година. Това заяви на брифинг заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Николай Стойнев в отговор на днешното изявление на БСП, предаде репортер на Novini.bg

,,Поръчката е обявена достатъчно рано, за да могат да бъдат избрани изпълнителите. В самите условия са разписани изискванията за техниката, която трябва да отговаря на Евро-6 стандарт, който е най-високият стандарт за качество. Освен това искам да уверя, че в договорите са предвидени клаузи за сериозни санкции, както и прекратяване на договорите, ако някоя от фирмите не си върши работата както трябва'', сподели още Стойнев.

,,Искам да напомня на Калоян Паргов, че БСП има представител в Комисията , в която се разглеждат условията за по-важните обществени поръчки, които Столична община обявява. Просто това, което искат от БСП, е да предизвикат криза с отпадъците, защото точно това ще стане, ако не бъде сключен договор с някоя фирма. Ето защо няма никакви основания за спирането на поръчката'', каза той.

На брифинга ГЕРБ допълниха, че им е омръзнало използването на тези клишета от типа, че искат да спечелят служебно изборите в София.

,,Това че БСП е в постоянна криза не означава, че трябва да прехвърлят своите проблеми върху нас'', посочиха още от управляващата партия.

Последвайте канала на

Novini.bg
721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини