Нинова от Бузлуджа: Народе, помогни ни да спасим България

  • 27 юли 2019 12:52

  • 5086
  • 7
Нинова от Бузлуджа: Народе, помогни ни да спасим България
© БСП

Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлужда ни събра отново. Събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост.

Това заяви председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, на който се отбелязват 128 години организирано социалистическо движение в България. Ето какво още каза лидерът на БСП:

"Тук сме, за да са поклоним пред героите на България – Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази поляна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи, тези две ценности – справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава, днес, българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и харесва, а заради страха, в който държи народа – заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Но държава не може да се управлява със страх. Нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, и това е задачата пред нас. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра, да му дадем сили – да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем – народе, изправете се и те ще паднат.

Скъпи социалисти, в последните месеци срещу нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разделена и разцепена и днес ние, вие, трябва да дадем ясен отговор на това – кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители – ние сме временно поставени от вас, за да свършим работа. Партията сте вие. Имаме нужда от вашата воля и дума днес. Разцепени ли сме, че БСП ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в мнението, че ще помогнем на младите семейства, за да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите млади хора. Не сме. Разделени ли сме по въпроса за това, че трябва да има общинско и държавно здравеопазване? И че не трябва да се доплаща в българските болници – не сме. Разделени ли сме за това, че трябва да има по един учебник за един клас по един предмет и държавата да поеме отговорност, и да не сменя съдържанието на българската история. Не сме. Не сме разделени и по това, че трябва да се грижим за българското производство и българската икономика. За да има доходи и социална политика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и Пакта за миграция? Ето, отговорът на българските социалисти към онези, които злословят, че партията е разцепена и разделена. Това е истинският отговор, това е народният референдум. Благодаря ви от сърце, че сте социалисти, за това, че сте верни на идеите, за това, че сте смели и сте тук въпреки страха.

Второто обвинение – „няма такава партия като БСП, тя си отива, тя постоянно залязва”. Чудя се на тези хора – в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И защото БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е президент, а Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , – вицепрезидент. И това - само за 3 години. Тези хора на това му казват – „отиват си”. Като гледаме това и като чувстваме емоцията, на нас ни изглежда като идване  - гответе се, тук сме и идваме.

Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, манипулации и измислици, но решиха да ни унищожат финансово, като ни спрат субсидията и за да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас.

Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме. Продължаваме с вярата с която сте дошли тук. Аз обиколих поляната преди да изляза на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3 часа през нощта от другия край на България. Не от страх, че ако не дойдат ще си загубят службицата, а с вяра за това, че са тук за справедливост, свобода, борба с неравенствата и срещу бедността. Благодаря ви. Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте. Надявам се, заредени днес да тръгнем в новата си битка за местните избори. Вчера, като единствената истинска партия в България, ние първи излязохме с платформа за местните избори и показахме какво ще правим за хората. Чак тогава ще изберем кой да го прави. Идете във вашите общини и им кажете, че нашите кметове ще работят  за това, част от данъците, които плащаме да остават при вас и да се използват във вашата община, за вашето благо, а не да остават в централния бюджет и той да ги разпределя от прозореца на джипа си на този, на когото е удобно. Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме и нашите кандидати. Виждате ли какво се случва в ГЕРБ? Ден след ден се отказват от ключовите си досега кметове. Какво е това, освен признание за провал? Нали бяха най-успешните кметове? Защо ги сменят? А когато ги сменят, какво? Моделът остава същият, защото той е горе. За разлика от тях, ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем кметове, които са били по 3-4 мандата, обичани и уважавани от своите съграждани. Ще имаме и много млади и нови кандидати. Подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление.

Скъпи социалисти, остава най-важният въпрос – въпросът за партньора, защото сами не можем. Подайте ръка на всеки българин, който милее за род и отечество, за семейство и дом, за добри доходи, достъпно здравеопазване, справедливост, борба с корупцията. Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България. Днес политиката вече не е дискусия в студията , политиката се превръща в будителство, възрожденско будителство. Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище „Помогни ми да те возвися“. Народе, помогни ни да спасим България. Единни за България!", завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5086 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Еур

2019.07.31 | 21:03

7

Защо сте писали на латиница .Нямате право на никакъв коментар ако не пишете на Кирилица

Guro

2019.07.28 | 13:21

6

Samo prazdni prikazky,otivate si,víe ne ste alternativata na Ballgaria.

2019.07.27 | 16:06

5

ot skromnite komentari razbiram tce podlogite na grob koito pishat vav polza na grob dnes ne rabotiat.

мииии

2019.07.27 | 14:52

4

4erveni sanishta,4e i si viarwat mindilite!!!!!!!!!malko ste i to samo dartaci patnici!!!!!

Roco

2019.07.27 | 14:20

3

SPASENIETO E RUSSIA. A NE AMERIKA,NEMCI,SHVABI,KRABARI ,JABARI I RUGI MANGASARI VREME E DA GI RASCARAME KOITO PLASHTA DEMODE SAMOJETI S REAL B BG NEZNAINO KOGA HTE SA DO TOGABA POBIBALGARIA .BEZNAKASANOST POTRISI SBOEVOLIE MHOGO PARI ZA SAMOLETI KOITO PADAT BAPZO DOLO. TIA POLITICI NE NOSIST REIALNO NIKAKVA NAKAZATELNA ODGOVORNOST .V BG. I TIA OT SADEBNATA BLAST V BG SA NENACSUEMI . I ZAKONI SA SI IZMISLILI ZA DA SA DOBRE V BG. KRADAT,LAJAT,DALAVERADJII.

2019.07.27 | 14:10

2

ninova ti kade tarsish tozi narod bre to vsicko po citavo napusna tazi darjava i vav neia za narod se broiat vece samo ciganite a te sa kupeni ot tehniat si premier taka tce ti narod niamash.

X

2019.07.27 | 13:00

1

Chuma si ti ,Ninova...naroda ne e prost.


Добави коментар

Водещи новини