Депутат от ГЕРБ: БСП се опитаха да хакнат проблема с източването на данни от НАП

  • 26 юли 2019 16:51

  • 547
  • 1
Депутат от ГЕРБ: БСП се опитаха да хакнат проблема с източването на данни от НАП
© Нова телевизия

НАП беше обект на злонамерено източване на информация, което е престъпление. За съжаление, напоследък много големи компании и държави са засегнати от тази злонамерена тенденция. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия Александър Иванов, депутат от ГЕРБ и член на новосъздадената временна комисия в парламента, която има за цел да разследва хакерската атака срещу Националната агенция за приходите.

Другата седмица комисията започва работа с изслушване на компетентните институции, за да видим какви мерки са предприети веднага след установения проблем, съобщи Иванов. Той уточни, че до три месеца работата на комисията трябва да приключи.

Управляващите не се изправиха да защитят правата на гражданите, заяви депутатът от БСП Лало Кирилов. Може би има някакво извинение, ако ГЕРБ са на власт от една година, но те управляват от 10 години, посочи социалистът.

Александър Иванов отбеляза, че само 189 български граждани са със засегната чувствителна информация в резултат на хакерската атака срещу приходната агенция.

Няма нужда българските граждани да си сменят личните карти, няма как да се прехвърля имущество и автомобили и да се сключват заеми от тяхно име, без самите те да са там. Трябва да успокоим българските граждани и да призовем БСП да не използват ситуацията за политически цели. Те се опитаха да хакнат и да яхнат този проблем, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Отговорните за изтичането институции твърдят, че едва ли не няма проблем. Ясно е, че не можем да се успокоим с тази чувствителна информация, която изтече, коментира Лало Кирилов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.26 | 16:57

1

DA GO PAKNA NA TYPATA TI PARTIQ GLUPAKO !!

Добави коментар

Водещи новини