НС прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт

  • 25 юли 2019 10:30

  • 219
  • 0
НС прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт
© Novini.bg

Народното събрание прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт. Звеното за разследване на железопътни произшествия и инциденти ще бъде на пряко подчинение на Министерския съвет, предаде БНР.

С промените в Закона за железопътния транспорт се гарантира независимостта на органа за разследване на железопътни произшествия и инциденти спрямо оператора на инфраструктурата. С това държавата ни ще изпълни препоръката на Европейската комисия, както и ще предотврати риска да бъде осъдена пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба. 

С измененията в Закона срещу изпирането на пари, внесени от Министерски съвет, се включват нови категории задължени лица, а именно такива, които съхраняват, търгуват или действат като посредници в търговията с произведения на изкуството при сделки над 10 000 евро, включително когато това се извършва от художествени галерии и аукционни къщи.

В програмата е предвидено и разисквания по питане на левицата към здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през относно политиката на ведомството за кадровото обезпечение с медицински специалисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини