Еврокомисар Андрюкайтис разочарован от българските власти заради чумата по свинете

  • 25 юли 2019 08:46

  • 1088
  • 1
Еврокомисар Андрюкайтис разочарован от българските власти заради чумата по свинете
© Pixabay

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис изказа голямо разочарование от българските власти за действията им във връзка с африканската чума по свинете.

В ексклузивно интервю за "Хоризонт" той подчерта: "И точно такъв пик е брилянтен пример за това, че в България не е направено много, за да се избегне тази ситуация. Тъжно ми е да чуя тази новина. И докато очакваме официалните резултати от разследването, мога само да отбележа, че това се случи, защото някой е бил небрежен, не си е свършил работата както трябва и не е внимавал".

Еврокомисар Андрюкайтис настоява властите да влизат във всяка къща, за да разясняват необходимите мерки, които стопаните трябва да предприемат във връзка с болестта.

"Тези три думи – "във всяка къща", са много важни. И това да разговарят с всички и да обяснят какви мерки трябва да се предприемат, както и евентуалните последствия и резултати. Почти няма време и ако това не се направи, България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство", каза Андрюкайтис.

Екип на ЕК е в момента в България, за да оцени щетите от болестта, като се очаква работата му да приключи днес. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.25 | 17:51

1

NI SME RAZOÀROWANI OT GERBAWATA ÙMA !!

Добави коментар

Водещи новини