Нинова: Борисов задължава целия народ да му плаща дълговете

  • 24 юли 2019 17:55

  • 5898
  • 12
Нинова: Борисов задължава целия народ да му плаща дълговете
© БТВ

Сделката за новите изтребители за армията е твърде скъпа за България. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Нашата партия има решение за модернизация до 2% от БВП. Крайният резултат надвишава многократно тази цена, заяви тя.

Тези самолети не са дооборудвани окончателно. Вероятно, за да свали цената, правителството се е отказвало от брой ракети и т.н. Друг наш аргумент срещу сделката е загърбването на европейските ни партньори, които бяха дали оферти. Освен това, новият дълг, който се взема, за да се платят изтребителите, ще се плаща от целия български народ години наред. Какво значи изказването на премиера "Плащам ги накуп, защото ми омръзна да плащам борчове"? Ти оставяш дългове на целия български народ, като вземаш заем. Задължаваш целия народ да ти плаща дълговете. Цялото изказване "Настоях да платим накуп за изтребителите" е против българския интерес, подчерта Нинова.

По думите ѝ законовите промени, с които се позволява юридически лица да финансират партиите, са крачка назад в изсветляването на политическия живот у нас. Без ограничения за външни юридически лица, без критерии българският политически живот става податлив на всякакви външни влияния, включително политически и религиозни, посочи лидерът на БСП.

Тя бе категорична, че БСП ще намери начин да се финансира. Похарчили сме си парите, защото те се дават за партийна дейност. Ние не сме ГЕРБ да си държим парите на влог. Те държат техните на влог, вероятно защото се финансират по друг начин и тези си ги държат за лихви, каза социалистката, като добави, че в понеделник "червените" са направили първата вноска от 790 000 лева за връщане на надвзетите субсидии.

Нинова разкри, че БСП има над 30-40 номинации за кметове в страната. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на има номинации в градските райони и номинацията ѝ ще бъде обсъдена на градската конферецния на БСП, уточни лидерът на социалистите.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за посочи, че засега ще се въздържи от коментар за номинацията на зам.-главния прокурор Иван Гешев за главен прокурор. Предлагам да изчакаме до 29-ти, след като изтече срокът за номинации. Уважаваме процедурите и сроковете, може да има още кандидати. На 30 юли ще чуете нашето мнение, въпреки че не е редно политически партии да се месят в тези работи. Ако вървим по пътя на това политическите партии да казват на Висшия съдебен съвет какво да прави, това не е добре. Това само Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г може да го прави. Помните как отиде във Висшия съдебен съвет да ги командори, заяви тя.

По думите ѝ хакерската атака срещу НАП е огромен проблем. Над 2 млрд. лева се изхарчиха за електронно правителство, а то дори не е нула, под нулата е - сринати митнции, ГРАО, НАП - не остана несрината система. Няма как да дойдат инвеститори в България при тази среда. Милиони са в опасност, а действията на правителствата са неадекватни. В тази криза да излезеш да говориш вицове и лакърдии, това е безотговорно. Г-н премиерът от няколко дни се крие. Трябваше да излезе и да направи публично изявление какви мерки ще бъдат предприети – в опасност са личните данни на 5 млн. души. Вместо да излязат и да кажат "Имаме проблем, излизаме и го решаваме с общи усилия", те казват "Опозицията е виновна, защото ви плаши". Това е безотговорно поведение спрямо 5 млн. българи, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя коментира и свалянето на политическото доверие от варненския лидер на партийната организация Борислав Гуцанов.

Лидерът на БСП обясни, че в годините са получени над 50 жалби за него от варненските социалисти, които твърдят, че има колаборация с ГЕРБ във Варна. Освен това тя обясни и че той е вписвал несъществуващи членове.

Получихме формуляри на починали отдавна хора и които не фигурират в ГРАО,  както и документи на седем имена с една и съща снимка, посочи Нинова.

Тя поясни, че решението за смяната на Гуцанов е на Изпълнителното бюро на партията.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5898 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
мииии

2019.07.25 | 09:40

12

4erwena pomia!!!!

Тиквaтa

2019.07.24 | 18:33

1

е г'ъз.

да бе

2019.07.25 | 00:00

11

А майка ти е ку. ва, знаеш ли

2019.07.24 | 23:26

10

Змия

Яна

2019.07.24 | 21:03

5

Глупачка червена

Ей

2019.07.24 | 22:39

9

дуай

Кичка

2019.07.24 | 21:54

7

Тиква!

2019.07.24 | 22:37

8

си ти

2019.07.24 | 21:25

6

Мръстница

2019.07.24 | 20:30

4

shto se ucudvash bre ninova ta nali tocno tozi glupav narod izbira ciganskiat premier na vlast shto da ne mu plashtat glupcite.

БСП

2019.07.24 | 19:09

3

Пацавура

2019.07.24 | 18:38

2

Лъжкиня

Добави коментар

Водещи новини