Дариткова: С оглед на констатациите от евровота, машинното гласуване ще създаде редица затруднения и може да опорочи изборния процес

  • 24 юли 2019 11:27

  • 376
  • 0
© Novini.bg

Ще направим всичко възможно да отворим отново Изборния кодекс след местните избори и да търсим решенията, гарантиращи прозрачен изборен процес преодоляващи несъвършенствата при машинния вот.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е по време на дебатите за промените в Изборния кодекс свързани с отмяната на машинното гласуване за местни избори. "Съзнавайки отговорността, която имаме като най-голяма парламентарно представена политическа сила и като мандатоносител за провеждането на легитимни местни избори, допуснахме отстъпление от първоначалното предложение, което гласеше, че предлагаме машинно гласуване да не се провежда в многомандатни изборни райони. Няма да повторя всички аргументи, които от ГЕРБ изтъкнахме при първото четене, че с оглед на констатациите от евровота, машинното гласуване ще създаде редица затруднения и може да опорочи изборния процес", каза още Дариткова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини