Емил Радев с първи коментар след като стана ясно, че е бил мишена на хакера Кристиян

  • 23 юли 2019 11:48

  • 4477
  • 8
Емил Радев с първи коментар след като стана ясно, че е бил мишена на хакера Кристиян
© Фейсбук

Евродепутатът Емил Радев, който е споменат като една от мишените на хакера Кристиян Бойков, е категоричен, че хакването на базата данни на НАП е политическа поръчка, коментира той пред Нова телевизия.

Според него на политическо инженерство навежда мисълта обстоятелството, че са проверявани конкретни имена - премиерът, депутати и главният прокурор.

За себе си лично Радев не е притеснен, защото е свикнал от 11 г. данните за доходите и имуществото му да са публични и декларирани пред КОНПИ, както изисква законът. Евродепутатът призна обаче, че най-много е погнусен от ровенето на данни от Онкодиспансера в Пловдив, което стана известно от съобщението на прокуратурата.

"Това е гнусно, защото тази информация е много лична, много чувствителна. И да се използва явно за политически цели и такава информация, защото виждаме, че се ровят имената и данните на премиера, на депутати, на главния прокурор. Явно това се прави по нечия политическа поръчка.

Ако данните на НАП за нас, политиците, са публични, моите данни какво имам като доходи и имущество от 11 г. са на сайта на КОНПИ, защото всяка година подаваме декларациите.

Оттам-нататък обаче медицинските данни, данните за семействата, не дай си, боже пък, такива заболявания тежки, не е човешко!  И да се използва, особено пък за политическа поръчка, е гнусно", коментира той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4477 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ррр

2019.07.23 | 14:38

7

Изкараха им насраните задници на показ, лъснаха милионите, които са крали и вземали като рушвети и почнаха да реват. А народа си спи дълбокия сън и въобще не му дреме, че го ограбват.

2019.07.23 | 19:22

8

А простаците дигат пушилка по сайтовете, вместо да се захванат с някаква работа.

ТОЗИ

2019.07.23 | 13:28

6

ОЯДЕН ГЕРБЕРАСТ СЛЕД СЕРИЯ ОТ ПИРУЕТИ ПАК СЕ НАРЕДИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА БАНИЦА.
КАК МОЖЕ ДА НЕ ТИ Е ДРАГО ТАКОВА ПРАСЕ

100

2019.07.23 | 13:20

5

По гнусни от тези които са на власт , досега не е имало

БългАРИЯ

2019.07.23 | 12:17

3

Нали УЖ щяха да заменят ЕГН-тата с нови лични номера, какво стана? Това го говориха още преди две години и все още никакво развитие по въпроса. И докага ще се позволява навсякъде да ти изискват нещо толкова лично, което носи толкова информация? Кога най-после ДЕЙСТВИТЕЛНО ЩЕ ГИ ЗАМЕНЯТ С НОВИ НОМЕРА? Защо България е единствената страна в която не е разрешена смяна на имената, по каквато и да било причина - лична, религиозна и т.н.?
КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ НАПРАВИ НЕЩО В ТАЗИ ПОСОКА?

к

2019.07.23 | 12:46

4

Не си много умен, нали? Успя ли да завършиш поне кварталната гимназия? Имената СЕ семнават. Да си чул за един образ, който вече се казва Манчестър Юнайтед? А ЕГН-тата - какво значение има дали е ЕГН или личен номер и какви са точно числата? Все се водиш като някакво число в нечии бази данни. Няма никаква разлика, освен колосалната омазвация в народната бюрокрация, която ще се проточи десетилетия и ще има безброй 'загубени' документи, дела и какво ли не. Ха познай дали няма удобно да се загубят точно неудобните неща за определени бързо забогатяли хора.

2019.07.23 | 12:09

2

В БАН Е ПЪЛНО С ДЪРТИ, ГНУСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПСЕВДОУЧЕНИ КОИТО БЕЗОГЛЕДНО КРАДАТА ТРУДА НА МЛАДИТЕ И ОБРАЗОВАНИ КОЛЕГИ.

2019.07.23 | 12:03

1

СОЦИАЛИСТИТЕ СА ГНУСНИ

Добави коментар

Водещи новини