Маринов: Развитието на трансграничното сътрудничество е важен фактор за гарантиране на сигурността на европейските граждани

  • 18 юли 2019 16:37

  • 196
  • 0
Маринов: Развитието на трансграничното сътрудничество е важен фактор за гарантиране на сигурността на европейските граждани
© МВР

В контекста на изведената от неформалното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ тема за бъдещето на вътрешната сигурност в ЕС министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, подчерта значението на работещото трансгранично сътрудничество, както и прилагането на съществуващия инструментариум за това. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Европейските агенции трябва да запазят и да развиват основната си мисия – да подпомагат държавите членки в изпълнението на приоритетите от дневния ред на ЕС. Тази подкрепа е особено значима по отношение на оперативната съвместимост, обучението и развитието на модерните технологии, посочи вътрешният министър.

В рамките на проведената сесия, свързана с бъдещето на миграционната политика в ЕС, министър Маринов изтъкна необходимостта от реформа в областта на убежището и създаване на  механизъм, с който да се подобри управлението на миграционния процес  за предотвратяване на бъдещи кризи, от една страна, и адекватно овладяване вече възникнали такива, от друга.

Той определи като ключов елемент в дискусията справедливото споделяне на тежестите и съотношението между солидарност и отговорност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини