Бюджетната комисия отхвърли президентското вето

  • 18 юли 2019 16:15

  • 630
  • 4
Бюджетната комисия отхвърли президентското вето
© Булфото (архив)

Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху текстовете от първата актуализация на бюджета, с което се разрешава на фирми да правят без лимити дарения на политическите партии.

В подкрепа на ветото гласуваха единствено депутатите от БСП, които смятат, че по този начин бизнесът ще може да си купува политически партии, предаде БНР.

От ГЕРБ опонираха, че с намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лев за спечелен глас трябва да се осигури възможност за партиите да дофинансират дейността си.

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върна за преразглеждане промените, които позволяват бизнесът да финансира политическите партии с дарения. До промяната се стигна, след като партийните субсидии бяха намалени от 11 на един лев за получен глас. На въпрос на "Хоризонт" дали са достатъчно разумни аргументите в мотивите на президентското вето, финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва отговори:

"Българският президент затова е президент, за да има правата по Конституция и да преценява. Ако имаме аргумент, че един лев субсидия е недостатъчен и това застрашава политическия модел, той може би трябваше да има отношение по това число. Аргументите му по отношение на въздействието на дарения от физически или юридически лица тепърва ще бъдат обсъдени в рамките на българския парламент отново, но не виждам причина две седмици по-късно да бъдат променени. Може би е разумно да има някакъв лимит, нека да оставим това на народните представители да го преценят".

Вчера бюджетната комисия в парламента одобри и втората актуализация на основната финансова рамка. С нея се осигуряват средства за закупуването на изтребителите Ф-16, като се допуска увеличаване на касовия дефицит до 2,4 млрд. лева. Заради сделката държавният дълг ще нарасне с един милиард лева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
630 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
до тоя отдолу

2019.07.18 | 19:20

4

Майка ти да го духа на магистралата !

2019.07.18 | 18:12

3

Браво,фатмака да духа таратора

2019.07.18 | 17:03

2

Вие какво очаквахте наивници от глупавите гербери ??

2019.07.18 | 16:18

1

Точно така!!Фатмачето на решетников няма да решава съдбата на БЪЛГАРИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини