Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси МРРБ

  • 18 юли 2019 15:44

  • 436
  • 0
Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси МРРБ
© Община Велико Търново

Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обяви в града регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, а добрата новина идва, след като кметът Даниел Панов проведе разговори с нея относно необходимостта от реконструкция на натоварения пътен участък. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Южният вход на Велико Търново е част от международния транспортен коридор Русе – Свиленград, а проблемът с изправянето на Присовските завои стои повече от 20 години.

Отсечката е част от републиканската инфраструктура и включва два мост – над р. Янтра и над жп линията.

За необходимостта от цялостно решение за тази част от републиканската инфраструктура Панов сезира както министерството, така и пътната агенция, а повод бе намерението на АПИ за реконструкция на по-малкото от двете от мостови съоръжения – над железопътното трасе.

Даниел Панов благодари на Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно за добрия диалог, който е установен между регионалното министерство и Община Велико Търново.

Министър Аврамова поясни, че по въпроса с новото проектиране на пътния участък ще се работи съвместно с общината и също подчерта добрите отношения между двете институции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини