Захариева: Трябва да се правят инвестиции в киберсигурността

  • 18 юли 2019 08:20

  • 327
  • 4
© Нова телевизия

Няма държава или институциия, която да е 100% защитена в ерата на информационните технологии. Едни от новите предизвикателства са хибридните войни и киберсигурността. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по повод хакерската атака срещу НАП.

Разбира се, ситуацията е много неприятна, но трябва да се направи анализ и да ставаме все по-добри, да се правят инвестиции в киберсигурността. Трябва да правим и стрес-тестове на системата, заяви Захариева.

На съвета по сигурността обсъдихме как да повишим доходите на добрите ай ти специалисти, така че да ги привлечем да работят в държавната администрация, посочи тя.

Захариева съобщи, че преди две години е направен одит на системата за сигурност на Министерството на външните работи. Работим ежедневно, ставаме все по-добри, но за съжаление никой не е 100% сигурен, отбелязва външният министър.

Тя коментира и дипломатическия скандал със Сърбия, причинен от изказване на сръбския външен министър Ивица Дачич по адрес на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Имах сериозен разговор с Ивица Дачич. Той обясни, че е реагирал на публикации в техните медии, които явно са интерпретирали некоректно думите на премиера. Дачич се извини, обясни, даде интервю и пред техните медии, така че мисля, че казусът е затворен, каза още Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
327 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.07.18 | 11:21

4

Слушах я сутринта и се чудех може ли тая женичка да е толкова глупава ???

трябва

2019.07.18 | 10:05

3

трябва да, амане от проси хора тиквеници, калинки и дигитализиращи комисарки.
тия работи се правят от умни хора. да се наеме момчето хакерче на държавна работа с висока заплата както правят в щатите. а тия глупаци ще го тикнат в затвора, после ще избяга от бг.а тука на мангалите за убийство им дават 3 години, а тоя че им показал некадърността от 5 до 8. откачена работа.

Бонара

2019.07.18 | 09:00

2

Трябва дасе правят инвестиции в здравеопазването че хората Измират като Пилци и сме на 1 място по Смъртност в Европа Ане някой да си Допълни Портфейла.ха.

2019.07.18 | 08:29

1

Няма и държава, която да е 100% разграден двор. Разни дришльовци на по 20 години ви разбиват системите, при това са толкова некадърни, че си оставят инициалите. Какво остава ако някой по-сериозен се заинтересува...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини