Иван Ченчев: При машинното гласуване няма манипулации и затова ГЕРБ го отменят

  • 18 юли 2019 08:05

  • 371
  • 1
Иван Ченчев: При машинното гласуване няма манипулации и затова ГЕРБ го отменят
© Пресцентър БСП

"При машинното гласуване няма манипулации и затова ГЕРБ го отменят". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев за БГ он ЕЪР.

"При машинното гласуване има 0 процента недействителни бюлетини. От това се страхуват управляващите", допълни още той. Ченчев обясни, че още от самото начало управляващите са били срещу този вид гласуване. „В много страни в Европа машинното гласуване предстои да бъде въведено – една от тях е Франция", каза Ченчев и подчерта, че в нито една страна в Европа, освен в България, няма купен и манипулиран вот.

"Хакерската атака е чудовищна. Знаело се е за нея повече от 20 дни и не са взети мерки. Научихме, че сертификатите за киберсигурност на държавните институции се вадят фиктивно", заяви Иван Ченчев и коментира, че всички тези факти са изключително притеснителни. "Държавата трябва да гарантира сигурността на гражданите", категоричен бе социалистът.

"В ГЕРБ пишат закони след телефонни обаждания и есемеси, на коляно. Постоянно се правят политически назначения. Умишлено се вкарват закони в последния момент, за да няма дебат“, каза Ченчев и даде за пример гласуването за партийните субсидии. "Против сме 1 лв субсидия, но сме за намаляването ѝ от 11 лв на глас, заяви Ченчев. "Предложихме парите на партиите в депозити да се върнат, но управляващите не одобриха тази идея“, каза още той. „Желаем разговор за проблемите на регионите. Провеждат се събрания за избор на кандидати за кметове и общински съветници. БСП е в кондиция за местните избори", завърши Иван Ченчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българка

2019.07.18 | 09:11

1

Хай сиктир бе червен миндил! То на вас угодия няма. В главите ви само пари. Алчни псета. С машинно и без машинно вашата БСП е вън от чадъра!

Добави коментар

Водещи новини