Сръбски депутат замеси България в шпионска афера

  • 13 юли 2019 19:38

  • 3178
  • 13
Сръбски депутат замеси България в шпионска афера
© Pixabay

Сръбският депутат Мирослав Дрецун твърди, че България е замесена в шпионска афера, чиято цел е да попречи на постигането на споразумение между Сърбия и Косово.

Дрецун, който е  председателя на парламентарната комисия по Косово и Метохия в сръбския парламент, заяви в петък вечер по сръбската обществена телевизия РТС, че в Скопие действа разузнавателен център,  работещ срещу интересите на Сърбия, съобщава БТВ.

Според Дрецун екипът на разузнавачите е сформиран преди два месеца и, както каза той, е бил маскиран като представителство на голям западен автомобилен производител в Скопие и е съставен от оперативни работници от Македония, Албания, България и Германия.

Целта на структурата била да се блокира процеса на намиране на решение на проблема между Сърбия и Косово.

Всяко компромисно решение е основният стабилизиращ стълб в региона. Липсата на компромис между Белград и Прищина е подготовка за нови сблъсъци в региона и създаването на "Велика Албания", заявява Дрецун, цитиран от сръбския вестник "Курир".

Сръбският депутат коментира действията на албанския президент Мета и възможното обединение между Косово и Албания.

Македония се превръща в център за активни разузнавателни действия срещу Сърбия, а Заев просто не е искрен, когато предупреждава за възможна дестабилизация на региона, заявява Дрецун.

Той твърди, че "македонските власти трябвало да отговорят какви са целите на този разузнавателен екип, който вреди напълно на Сърбия".

От македонското правителство отказаха да коментират твърденията на Дрецун. Те казват, че изявленията на премиера Зоран Заев по въпроса за Сърбия и Косово са за изграждане на приятелство чрез диалог и отхвърлят всякакви разговори за "пакт срещу Сърбия", съобщава македонският Канал 5.

Анализаторът Исмет Рамадани смята, че твърденията на Дрецун не издържат. Той каза, че е от интерес за Македония да се решат проблемите между Белград и Прищина и не изключи възможността зад обвиненията на Дрецун да стоят сръбските служби, подтикнати от руското влияние.

Изявлението на Дрецун за българското разузнаване идва само седмица след като сръбският външен министър Ивица Дачич отправи скандални изявления по адрес на България и премиера Бойко Борисов отново във връзка с косовския въпрос.

По-късно той обвини медиите за скандала и се извини за своите думи за българския премиер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3178 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Заблудата

2019.07.14 | 14:13

13

Българските политици не трябва да дават повод за да бъдат замесени в шпионаж. Трябва да служат на българските интереси: например да взимат наема от ползването на военните ни бази до момента. Защото и българския народ ще ги обяви в шпионаж на чужда държава. Освен това трябва да бъде прекратен договора с ВЕЦ които ограбват държавата и народа ни. Престъпниците които сключиха не изгодна сделка, като подариха злато добивната промишленост на чужди фирми. Явно че за политиците са по важни комисионните отколкото държавата.

Ангелова

2019.07.14 | 12:01

12

Борисов трябва да служи на България а не на господарите си. Вместо да настоява да ни върнат западните покрайнини, той се занимава с Косово за да служи на господарите си зад океана. Краварите създадоха държавата Косово, но Борисов иска да вади горещите кестени от там. Когато стане президент на САЩ нека да се занимава с Косово, но сега трябва да се занимава с проблемите на България. Което означава да настоява за връщането на престъпника от КТБ в България и за връщането на западните покрайнини на страната ни. Освен че се превърна в слуга на САЩ превърна и родината ни в техен донор.

Попова

2019.07.14 | 11:47

11

Борисов и правителството ни не трябва да се замесват във вътрешните работи на съседните държави. Особено в отношенията между Сърбия и Косово, както и между Русия и Украйна. Защото исторически сме свързани и с двете държави. От Сърбия могат само да настояват да върнат бандита които ограби КТБ. Но не го искат защото може да издаде съучастниците си които са на високо ниво във властта. Ако не го върнат може да им попречим за членството в ЕС.

разкриха ви

2019.07.14 | 11:34

10

Сроси, не съскайте така злобно ще се задавите.

2019.07.14 | 10:45

9

Сърбите са най-подлото племе на Балканите. Историята го е доказала.

СРБИЈА ЗАУВЕК

2019.07.13 | 22:47

5

СРБИЈА ВЕЛИКА ЗЕМЉА НА БАЛКАНУ. МАКЕДОНИЈА БИЋУ ОПЕТ НАША БОЈКО ЈЕ МАФИОТ

Иван

2019.07.14 | 07:05

8

Велики кирливи педе....раси-ето това сте всички сърби.

K

2019.07.14 | 00:42

6

Льольо, прочети малко история. Питай за Сливнишката битка ;)

2019.07.13 | 22:37

3

Каква Шпионска афера какви 5 лв Ние служби нямаме нашите служби работят само и единствено да шпионират своите граждани нас къде ровим какви предпочитания имаме дали сме гейове дали сме лесбийки дали сме хомосексуални дали сме транссексуални дали сме наркотрафиканти дали сме престъпници дали сме терористи атентатори Това е тяхната цел нещо повече никакви служби нямаме имаме смо да си се шпиониране по телефона

л

2019.07.14 | 00:44

7

Нашите служби работят за Путишвили, а сърбите са му първи дружки. Нещо не си е чел опорните точки тоя дУпетат.

поп Грую

2019.07.13 | 22:39

4

Сръбе на връбе

Българка

2019.07.13 | 20:25

2

Тия мръсни сърби какъв го търсят?! Много долно се държат на фона на уважението което получават от България.

Иван

2019.07.13 | 20:10

1

Бе що не си еват майката и сръбски лицемери.Мърши кирливи

Добави коментар

Водещи новини