Речта на омразата е присъствала в посланията на всички партии в България на изборите за ЕП

  • 11 юли 2019 15:37

  • 689
  • 2
Речта на омразата е присъствала в посланията на всички партии в България на изборите за ЕП
© Novini.bg

Словото на омразата присъстваше в различна степен в посланията на всички български партии в кампанията за изборите за евродепутати. Това се посочва в доклад на Европейския център за наблюдение на изборите за Европейски парламент, който бе представен днес.

Отбелязва се, че този подход не е довел до успех, както и че избирателите са останали безразлични заради отсъствието на разговор за ЕС. Вместо да спорят за бъдещето на Европа, партиите са предпочели да премерят сили с мисъл за изборите за местна власт, показват изводите.

Кампанията не е засегнала подобаващо основните въпроси от европейския дневен ред, сред които са миграцията и опазването на природата. Допълва се, че в България няма силна партия с послания срещу ЕС или статуквото.

Единствено "Воля" изразява известен евроскептицизъм, но въпреки мащабната и скъпа кампания, не успя да достигне подкрепа, за да излъчи евродепутат, сочат наблюденията. Използвани бяха остри думи срещу съперника и косвени обиди.

Агресивната кампания на БСП, най-скъпа от всички, не спечели повече места в ЕП от съперника ГЕРБ. Това показва, че активната предизборна кампания невинаги носи очакваните плодове. БСП изразяваше посланията си основно във Фейсбук, а цялостната кампания бе насочена предимно онлайн, се отбелязва в доклада.

Отчита се, че рекламата във Фейсбук е била повече, отколкото по телевизиите и с печатни средства и издания. Оценките са залегнали в един от 28-те доклада за изборите за ЕП тази година по международния изследователски проект "Платформа Европа" на университета "Рома Тре". Част от проекта е Европейският център за наблюдение на изборите за Европейски парламент. От българска страна сътрудник в проекта е Софийският университет "Св. Климент Охридски".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДГСДГСД

2019.07.11 | 16:02

2

ТИЯ ПОЧНАХА КАТО КОМУНИСТИТЕ

тия

2019.07.11 | 15:47

1

тия комисари скоро ще обявят и враговете на народа.

Добави коментар

Водещи новини