Симеонов подозира интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението за забрана на пушене на наргиле на закрито

  • 11 юли 2019 13:58

  • 766
  • 2
Симеонов подозира интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението за забрана на пушене на наргиле на закрито
© Булфото (архив)

НФСБ подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението им за забрана на употребата на наргилета на закрито, коментира лидерът на партията Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на брифинг в парламента.

Той заяви изключително неудовлетворение от приетите на второ четене промени в Закона за здравето, с които се въвежда забрана за предлагане и продажба на наргилета само за лица до 18 години. Симеонов каза, че е категоричен, че забраната за тютюнопушене на закрито трябва да обхване и наргилетата.

Симеонов посочи, че, за съжаление, здравната комисия е отказала да поиска нотификация на такава забрана съгласно изискванията на европейска директива за тютюневи изделия.

"Около 20 такива закона са подложени за нотификация до настоящия момент само в работата на последното Народно събрание. Такава, обаче, не беше предложена, което ни кара да подозираме наличието на корпоративни, разбирайте фирмени интереси, които са повлияли върху това решение", каза Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той каза, че е публично известен фактът, че собствениците на такива наргиле-барове са доста влиятелни по отношение на управлението на държавата. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 даде пример с такъв собственик, чието заведение се намира в центъра, на столичния булевард "Витоша".

Според него подобни хора имат влияние на най-високо ниво и така са успели да прокарат една "пасивна позиция на ГЕРБ", предвид предстоящите местни избори.

Симеонов обяви, че спорните текстове ще бъдат внесени отново, този път с въпросната процедура по нотификация.

"Времето, което ще измине до нотифицирането и приемането на забраната за пушене в закрити помещения на наргилета и лули, ще тежи на съвестта на нашите колеги от ГЕРБ", заяви Симеонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
766 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бла

2019.07.12 | 10:02

2

Ауу какъв проблем. Всичката ни хубава, та се хвърляме на наргилета вече.

май, а

2019.07.11 | 15:38

1

Тоя пък като децата - иска все по неговата да става. Явно още не е разбрал къде се намира. А и Волен Сидеров май ще му приседне, като стана ясно как са го "изключили".

Добави коментар

Водещи новини