Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

  • 10 юли 2019 16:15

  • 609
  • 1
Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството
© Пресцентър Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои днес в Гербовата зала на "Дондуков" 2 с държавни отличия дейци на културата и изкуството. С орден "Стара планина" първа степен бяха наградени театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов за заслуги в областта на културата и изкуството. С орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен беше удостоен художникът Христо Панев, съобщиха от прессекретариата на президентството.

На церемонията актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов бяха наградени с ордени "Св. Св. Кирил и Методий" втора степен. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи орден "Св. Св. Кирил и Методий" огърлие на клавирния педагог, преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева. 

За мен е чест да връча висши държавни отличия на творчески дейци и общественици с безспорен авторитет, чиито имена се превърнаха в символ на цяла епоха от културното развитие на страната, заяви държавният глава в словото си на церемонията.

Президентът подчерта, че отличията отразяват признателността, респекта и обичта на цялото ни общество към личностите, които са вложили огромна творческа енергия, съграждаща сила и лично достолепие в образа на съвременна България.

Примерът на културната ви мисия е респектиращ и вдъхновяващ не само у нас, но и отвъд пределите на страната.Вашите постижения са повод за лично удовлетворение, но също така са обществен капитал с висока стойност, обърна се Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към наградените и гостите на церемонията. 

Ириней Константинов благодари от името на удостоените с висши държавни отличия. Нашата работа е свързана с публиката, която през цялото време ни е вдъхновявала, критикувала и ни е гледала със затаен дъх. От нея сме черпили вдъхновение, тя е била и наш съдник, но времето ще отсъди колко дълго ще останем в нейната памет, заяви Ириней Константинов.  

 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
609 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.10 | 18:10

1

Горкия,умори се да раздава награди

Добави коментар

Водещи новини