Иван Гарелов: Мицотакис няма да отмени Преспанското споразумение

  • 08 юли 2019 08:10

  • 728
  • 1
© Кадър: БНТ

Ципрас изгуби най-напред средната класа, независимо че той направи важни жестове за народа, като 13-та пенсия, намаляване на данъци и други. Неговата огромна популярност се промени. Това заяви в сутрешния блок на БНТ журналистът Иван Гарелов.

По думите му този път не са подействали "ирационални сили".

Според Иван Гарелов гърците са се разочаровали от Ципрас, тъй като най-напред е изгубил средната класа. Харизмата и народният му произход и поведение бяха разрушени миналото лято при огромния пожар, когато се оказа, че по това време Ципрас е бил на една яхта и това го срина като "човек от народа". Оттук започна директна атака от опозицията относно неговата искреност, допълни журналистът.

Гарелив прогнозира, че бъдещият премиер Мицотакис няма да отмени Преспанското споразумение между Гърция и Северна Македония. Договорът даде добри позиции на Ципрас спрямо Запада, кредиторите, дори САЩ. Много е елементарно да обясним всичко с Преспанското споразумение, но мисля че то не бе решаващо за тези избори, заяви журналистът.

За Мицотакис сега започва трудната част. Той тепърва трябва да се доказва като политик, поясни Гарелов и допълни, че приносът на Ципрас е голям за страната, защото той успя да укрепи мястото на Гърция и научи младежта да предявяват своите претенции.

Последвайте канала на

Novini.bg
728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.08 | 08:34

1

ДС_-мръсник и гробокопач на съдби .

Добави коментар

Водещи новини