Младен Маринов разкри кога ще има повече пари за нощен труд на полицаите

  • 05 юли 2019 08:44

  • 2416
  • 0
Младен Маринов разкри кога ще има повече пари за нощен труд на полицаите
©

„Смисълът на нашата работа е процесът да е непрекъсваем, така че ние не можем да работим само през деня. Нощен труд се налага да се полага и ще се полага. Надявам се да се обсъди проблемът, да се намери финансиране, така че да отговори на реалните потребности“. Това заяви вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, пред БНР.

Той обясни, че ще направи всичко възможно проблемът със заплащането на нощния труд на полицаите, заради който те обявиха, че излизат на протест, да бъде разрешен.

Маринов подчерта, че това е възможно в рамките на следващия бюджет: "Подкрепям колегите в техните искания, но всичко е въпрос на финансови възможности. Така че мисля за следващия бюджет и, във връзка с обещаното увеличение на заплатите, ние да направим възможност това увеличение да бъде разпределено включително и да се покрият разходите за нощен труд."

В рамките на 2 – 2,5 години няколко пъти е имало увеличение на заплатите, изтъкна Маринов, но подчерта: "Разглеждам нощния труд като по-специфична дейност и правя всичко възможно да постигнем съгласие по отношение на размера и, естествено, това да се даде в перспектива в бъдеще".

За задръстванията по ГКПП-тата с Гърция министърът коментира: „Създадохме организация до известна степен да облекчим контрола по отношение на граждани на европейски страни. Беше изведен и проблемът, когато пътуват малолетни и непълнолетни деца и не се придружават от двамата родители; предприели сме съответните мерки, надявам се сега да е по-облекчено, но самият капацитет на граничните пунктове не отговаря на потребностите на хората. За съжаление обаче, това не е решение само на България. Знаете случая с румънската граница в Русе - от наша страна, ние направихме инфраструктурата, но румънската страна още не е направила. Нашите действия решават проблема на Румъния, а ние чакаме Румъния да направи тяхната инфраструктура, за да реши нашия проблем с опашките. В случая на Гърция, знаете, че там контролът се извършва на една линия, което увеличава с 50% пропускливостта. Разбрали сме се с гръцките колеги те да повишат тяхната пропускливост, така че да използваме максимума. Определил съм и са изготвени допълнителни мобилни устройства, които да проверяват автобусите. Това също ще доведе до по-облекчено преминаване, но като цяло и стратегически трябва да се мисли. Евентуално, когато България влезе в Шенген, поне вътрешните граници, шенгенските, този проблем може би ще отпадне“.

По отношение на задръстванията по магистралите у нас, той увери, че по пътищата ще има засилено присъствие на органите на реда, но подчерта: „Пикът на придвижване от Западна Европа към Турция е юли месец, така че очакваме това нещо да продължи“.

Министърът обеща да е „безкомпромисен“ към служителите, които уронват престижа на ведомството: “Заставам зад всеки служител, който се изпълнява съвестно задълженията, но не е достатъчно само в работата да е съвестен. Полицейският служител е полицейски служител през цялото време, затова ние трябва да сме за пример и такива действия не би следвало се толерират. С началника на 6-о районно сме работили, добър професионалист е, компетентен, теоретично и практически подготвен, но, за съжаление, в определени ситуации, това поведение няма как да бъде толерирано. По отношение на реализацията на дирекция „Вътрешна сигурност“ - имаме такава реализация в Казанлък, там където имаме сигнали и те се потвърдят, действаме безкомпромисно. Всичко се докладва в прокуратурата. Под неин надзор се извършват и действията".

Днес МВР чества професионалния си празник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини