Филип Попов: Демокрацията загуби под напора на диктатурата

  • 05 юли 2019 08:32

  • 690
  • 10
Филип Попов: Демокрацията загуби под напора на диктатурата
©

„Не БСП, а цяла България загуби.  Демокрацията загуби под напора на диктатурата.” Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред БСТВ в коментар на гласуваното решение в НС за намаляване на партийната субсидия на 1 лев.

Той обясни, че по време на дебатите в парламента управляващите са повтаряли едни и същи аргументи, които не са били убедителни. „Това е закон за показен разстрел на българската демокрация и плурализма, на основни ценности от нашата Конституция. Те не са даденост, а са постигани стъпка по стъпка. Затова, когато бе приет Законът за политическите партии беше предвидено държавно финансиране, за да бъдат предпазени. Помним мутренските времена. Днес мутрите се върнаха през парадния вход, купувайки си политически партии на тезгяха. Но те там изложиха и националната ни сигурност, защото утре и Ал Кайда може спокойно и легално да си купи наша партия”, обясни Филип Попов. Той беше категоричен, че аргументите на управляващите, че удовлетворяват исканията на хората са абсолютно неверни, защото този закон е насочен срещу народа. Попов обеща, че левицата ще сезира международните институции и посланици за абсолютното безобразие у нас.

Атака и НФСБ виждат, че вече са изместени от властта от ДПС

Филип Попов поясни, че промените в Закона за бюджета са до края на тази година, но в сговор с ДПС, този мутренски начин на финансиране на партиите се бетонира. „Съдружието им с ГЕРБ е видно и ясно за всеки. Никой не може да ни убеди, че няма такова”, каза  депутатът. Той добави, че наглостта на управляващата партия и партньори е зададена от самия премиер. Според него Атака и НФСБ виждат, че вече са изместени от ДПС, но все още се надяват на облаги от управлението.  

„Парите на бизнеса, които ще финансират партиите, няма да бъдат проверявани. Те могат да бъдат от проституция и наркотици”, каза още Филип Попов. Той предположи, че всъщност ставаме свидетели на връщането на чл.1 от Конституцията от миналото, според който една партия беше една държава.

Последвайте канала на

Novini.bg
690 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
нагли гьотверени

2019.07.05 | 08:45

1

Ахааа ,значи България "загуби" защото няма да пълни гушките на знайни и незнайни партийки (по точно - на ръководстата им) ,така ли ?! Ми - ние точно това искаме ,също така искаме да знаем - как и къде Нинова оплюска 25 милиона лева от нашите пари - на този въпрос кога ще отговорите ,бе "другарчета" ?! - Май ,май - никога ,нали !

2019.07.05 | 12:07

10

И да цвъкаш и да не цвъкаш курнелки от позитанския нужник надник НЯМАААА,смръдльо!!!Леля Адолф отнесе парите!!!

HAhaha

2019.07.05 | 11:58

9

каква приватизаторка бе, смешник.герберите крадат , като обезумели, кпконпи ги пере, дори не смогва.тикват,цецка,менда-все членове на бкп,това са най жалките червни нагаджачи, пшребоядисали се за да са в далаверата..тиквата използва пари от бюджета за да си направи кампанията за еп с джипката.кампания за простъи и елернтарни хора, като теб.лиже гъза на доган, подарява му крайбрежие, тецове, само и само доган да го държи на власт.герб и дпс отдавна грабят заедно.те така са се вклинили във властта, че нямат грам нужда от субсидии.фирми като гепигруп, трейс и тн се отчитат с 50 процента в партийните каса за общшествените поръчки.говорим за стотици милиони на година.какви субсидии, кви пет лева.вземи си свали капаците и фърли по далеч от носа си.територията е на герберската и дпс мафията.имат си и цацаров да ги пази от закона , да грабят и да използват мишки , като тебз а избиратели.как няма да сем най бедбите в ес с малоумници , като теб???

2019.07.05 | 09:25

5

ти си много тъп- герб имат пари защото ги управляват добре,нямат лидер приватизатор /ликвидатор/и ако си спомняш половин година бсп беше на семинари в спа курорти с джакузита,сауни,масажи и яки софри а това не е безплатно и накрая доста се изръсиха за социолози и купуване на гласове

Много си тъп

2019.07.05 | 09:17

4

По добре се запитай защо герб имат още неизхарчени пари и то много, от субсидиите...Защото герб краде ресурс директно от държавата, и няма нужда от субсидии, както и дпс.Това което става е убиване на демокрацията, и официално продаване на партии на олигарси.
Също да ти напомня че в герб е фрашкано с комунисти и те са повече от тези в бсп.бсп и герб като ги събереш, и ще получиш остатъка от бкп.

Данъкоплатец

2019.07.05 | 10:10

7

Не разбирам защо така наречениите "социалисти" реват ?? Нима трябва от нашите данъци да издържаме куцо, кьораво, сакато, малоумно и подкупно ? За да не правят нищо , и като им скимне и дори да не ходят на работа ли ? Защо трябва да си живуркат с милиони годишно , да си издържат пропагандни телевизии , вестници ... общо казано медии ?? За да ни внушават "фалшиви" новини и да им гледаме целия цирк ли ?

Еее

2019.07.05 | 10:25

8

Как не разбираш??Хранилката свърши и тези чакали вият на умряло защото сега хем трябва да връщат, хем да си бъркат в джоба за купуване на гласчета!!Та затова!!!!

2019.07.05 | 09:51

6

abre drugario popov kade ti vidia ti demokracia pri nalojenata diktatura ot prestapnicite na grob bre.

gjuro

2019.07.05 | 09:01

3

Mnogo gi boli drugarcheteta,njama otkade da papat,da si vzemat ot nakradnatoto,revat chak do Moskva,ama nikoj ne gi chuva i Putin njama.

ххх

2019.07.05 | 08:51

2

Бе тие
нали уж се бореха за "диктатура на пролетариата"? - що реве сега за демокрацията? Те някога били ли са демократични? - или като спряха един от паричните потоци към милионерите им нещо се загрижиха? Нямам друго обяснение за партия с над сто годишна история в терора!!!

Добави коментар

Водещи новини