Депутатите отложиха разглеждането на текста за частното финансиране на партиите

  • 04 юли 2019 14:06

  • 278
  • 1
Депутатите отложиха разглеждането на текста за частното финансиране на партиите
© Булфото (архив)

По предложение на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и председателя на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 депутатите отложиха разглеждането на текста за даренията на партиите от физически и юридически лица.

В рамките на дебата лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 предложи да не може да се получават дарения от юридически лица, еднолични търговци с публични задължения към държава и община, регистрирани в държави и територии с преференциален данъчен режим, както и такива, които изпълняват обществени поръчки.

От своя страна лидерът на БСП поздрави Симеонов за това, че прави тази крачка за промяна в текстовете.

,,Бих искала юридически да се прецизират нещата с текстовете, които сега се предлагат и в които пише юридически лица'', каза тя и посочи, че така се заобикалят забраните, които съществуват в момента.

Нинова припомни, че към момента е забранено политическите формации да се финансират от религиозни институции, чуждестранни държавни предприятия.

,,Юридическо лице може да бъде юридическо лице с нестопанска цел. Може би скритата му цел е да заобиколи забраните'', изрази съмнения лидерът на БСП.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за предложи текстът да бъде направен добре и да не се правят половинчати неща.

,,Дайте да отложим този текст, да се прецизира'', призова тя. Според нея по-важно е да се ограничи възможността за чужди влияния и за плащания от чужбина, които могат да бъдат заплаха за националната ни сигурност.

От своя страна лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ѝ отговори, че за пореден път не се разбират и не се изслушват. Според него сега съществуват тези забрани и не е необходимо те да бъдат разширявани. Той също предложи текстът да бъде отложен и прецизиран.

''За'' отлагане на параграфа гласуваха 151 народни представители, ''против'' - 14 и ''въздържали се'' - 1.

След това парламентът излезе в 15-минутна почивка по предложение на председателя на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Novini.bg
278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
симеонов избута доган

2019.07.04 | 14:48

1

той управлява българия, той каквото каже това става,до сега може би 70-80% от неговите предложения са приети и станаха факт.......САМО С ПЕНСИИТЕ НЕЩО ЗАБОКСУВА---СИМЕОНОВ ОПРАВДАНИЕТО ТИ ОТНОСНО ПЕНСИИТЕ ,ЧЕ С 8,9 ДЕПУТАТИ ОТ НФСБ ТОВА МОЖЕТЕ НЕ ХВАЩА ДИКИШ,АКО ПО СИЛНО УДРЯШ ПО МАСАТА И ТО ЩЕ СТАНЕ...СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО

Добави коментар

Водещи новини