Марияна Николова: Сега повече от всякога е важно Украйна да продължи с реформите

  • 03 юли 2019 14:26

  • 345
  • 1
Марияна Николова: Сега повече от всякога е важно Украйна да продължи с реформите
© Правителствена информационна служба

Сега повече от всякога е важно украинското ръководство да успее да осъществи повече реформи, особено в сферите на правосъдието, правовата държава и борбата с корупцията. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на международната конференция по процеса на реформите в Украйна.

Тази година третото издание на форума се провежда в град Торонто в присъствието на канадския премиер Джъстин Трюдо и украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Българският вицепремиер отбеляза, че заявените от президента Зеленски намерения за запазване на европейския и евроатлантически курс на развитие е обещаващ признак, че Украйна ще продължи по пътя на реформите. Тя подчерта, че това трябва да се случи при зачитане на интересите на всички слоеве на обществото, включително националните малцинства, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на конференцията вицепремиерът Николова проведе разговори с украинския си колега и министър на икономическото развитие и търговията Степан Кубив.

Двамата направиха подробен преглед на оперативния двустранен диалог във важни обалсти, сред които туризъм, инфраструктура, увеличаване на търговския обмен, насърчаване на взаимодействието във водещи сфери като високите технологии, научноизследователската дейност и съвместни космически разработки. Те обсъдиха и развиването на регионалното сътрудничество и ключовата роля на Черноморския регион за усвояването на нови пазари за българските и украинските стоки.

По-късно вицепремиерът Николова се срещна и с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, с когото дискутираха традиционно добрите отношения между двете държави. Акцент в разговорите им бяха икономическите връзки и общите позиции, подкрепящи процеса на присъединяване на Западните балкани към ЕС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кон

2019.07.03 | 14:42

1

кон

Добави коментар

Водещи новини